26 / 04 / 2024

2b arazi rayiç bedeli için Antalyalı köylülerin eylemi sona erdi!

2b arazi rayiç bedeli için Antalyalı köylülerin eylemi sona erdi!

2B arazilerinin rayiç bedeline tepki gösteren köylülerin eylemi sona erdi...




Antalya'da, kamuoyunda 2B arazileri olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen köylülerin eylemi sona erdi. 

     AK Parti İl Başkanlığı binası önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan köylüler adına 5 kişilik grup, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mesut Topçu ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından köy halkından Ali Saçıkara, dışarıya çıkarak, vatandaşlardan eylemi sona erdirmelerini istedi. 

     Topçu'nun AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile görüştüğünü anlatan Saçıkara, ''İl Başkanı Mustafa Köse ile ilgili kişiler şu anda Ankara'da toplantıdalar. Rayiç bedellerin düşürülmesi için gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Bizlerden ise çarşamba gününe kadar süre istediler. Çarşamba gününe kadar eyleme ara veriyoruz, çarşamba günü yetkililerden umutlu açıklama bekliyoruz'' dedi. 

     Saçıkara'nın konuşmasının ardından köy halkı olaysız şekilde dağıldı. Parti binasında güvenlik önlemleri alan polis ekipleri de köylülerin dağılmasının ardından parti binasından ayrıldı. 


AA


Geri Dön