19 / 04 / 2024

Adana Yüreğir Belediyesi'nden rayiç bedeli için kolaylık!

Adana Yüreğir Belediyesi'nden rayiç bedeli için kolaylık!

Adana Yüreğir Belediyesi, Tapu Müdürlüğü’ne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Böylelikle vatandaşların rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gitmesi gerekmeyecek.



Adana Yüreğir Belediyesi, Tapu Müdürlüğü’ne rayiç bedeli görme yetkisi verdi. Vatandaşlar artık rayiç bedel sorgulamak için belediyeye gitmek zorunda kalmayacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, arsa, konut gibi taşınmaz mallara sahip olan kişilerin satış işlemlerinde gerekli olan ve önem teşkil eden bir unsur olan rayiç bedel sorgulama ve taşınmaza ait borç ödemesi için tapudan önce belediyeye gelmek zoruluğunu ortadan kaldırdı.

Adana Yüreğir Belediyesi nden rayiç bedeli için kolaylık!

 Başkan Kocaispir'in talimatıyla ‘Kent Bilgi Sistemi’ dahilinde Yüreğir Tapu Müdürlüğü'ne mükelleflerinin beyan bilgileri ve bu beyanlara ait borç bilgilerini gösterir bir yazılım geliştirildi. Bilgi İşlem Müdürlüğü, sistemi uygulamaya koydu. Böylece vatandaşlar belediyeye gelmeden direkt Tapu Müdürlüğü'ne giderek gayrimenkullerinin rayiç bedelini öğrenebilecek ve işlem yapabilecek. Tapu Müdürlüğü de belediyeye borcu olan mükellefleri sistemden görüp, belediyenin ödeme sistemine yönlendirme yapabilecek. Elektronik ortamda da borçlarını ödeyebilecek olan mükellefler hem zaman hem de ekonomik olarak tasarruf sağlamış olacak. 

Adana Yüreğir'deki metruk binalar yıkıldı!


Geri Dön