20 / 04 / 2024

3 ayda 32 konut projesi görücüye çıktı!

3 ayda 32 konut projesi görücüye çıktı!

Arka arkaya lanse edilen yeni konut projeleri yüksek kur ve faize rağmen müteahhitin yatırım iştahının kesilmediğini gösterdi. 



Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre sene başından bu yana sadece İstanbul’da markalı konut üreticileri tarafından 32 konut projesi inşa edilmek üzere görücüye çıktı. 

Yüksek kur ve faizin kalıcı bir durum olmadığını belirten müteahhitler, geçen yıl 1 milyon 409 bin 314 adet satışla rekor kırdıklarını, hedeflerinin bu yıl rakamı 1 milyon 500 bin sınırına ulaştırmak olduğunu söyledi. 3,5 ay içinde müşterilerine yeni bir solukla hitap eden şirketler arasında, Sur Yapı, AND İnşaat, Teknik Yapı, Mesa, Nef, İnvest, Gül İnşaat, Akkuş Grup, İmga Group, Sinpaş, Tekfen, DAP Yapı, Cathay, Metal Yapı, Bekart İnşaat ve  Kiptaş  başı çekti.

HER BÜTÇEYE UYGUN

Yeni lanse edilen projelerde en düşük metrekare fiyatı 2 bin 500 lira olarak dikkat çekiyor. Vade dağılımında ise ağırlık vade farksız 60 ay olarak kurgulanıyor. Bazı inşaat firmaları peşinatı yüzde 5 seviyesine kadar çekip ara ödeme planlarıyla da alıcıya konut alimim cazip hale getiriyor. 

3 ayda 32 konut projesi görücüye çıktı!

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, bu tür kolaylıklar sunarak konuta erişimi kolaylaştırdıklarını söyledi. Akkuş, “Kur ve faizdeki yukarı yön konut almak isteyen vatandaşın alım kararını olumsuz etkiliyor. Bu durumda konut geliştiricileri olarak bizler de projelerimizde yaptığımız kişiye özel ödeme planlarımızla alımı cazip hale getirmeliyiz. Bizlerin yatırım iştahı sürerken alıcının da bu iştahını canlı tatmak gerekiyor” şeklinde konuştu.


MALTEPE, KARTAL PENDİK AKSI YOĞUN

Satışa çıkan yeni konut projelerinde birçok ilçe bulunuyor. Ancak Anadolu yakasında Maltepe, Kartal, Pendik aksında inşaatların daha hızlı olduğu gözleniyor. Edonia Garden Pendik’te,Be Life Çekmeköy’de Mesa Gökada Maltepe’de, The Holl Pendik’te yükseliyor.

Avrupa yakasında ise Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar yeni lonut projelerine ev sahipliği yapıyor. Avcılar’da yer alan Mars 19 projesinde teslimler bu yıl sonu olarak veriliyor. Ebruli Ispartakule projesinde 2+1,3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor. Marmara Evleri 4 projesi de 2018’in yeni konut projeleri arasında yer alıyor. Beylikdüzünde yükselen Alya Grandis projesinde yüzde 30 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Demir Country Beylikdüzü’nde 680 adet konut, 28 villa ve 57 adet ticari ünitenin inşa ediliyor.

TESLİMLER 2020'DE

 

Bu yıl görücüye çıkan projelerde ağırlıklı teslim tarihleri de 2020 olarak öne çıkıyor. Bizim Evler Güzelce projesinde az katlı mimari dikkat çekiyor. Resim Modern Kağıthane’de yükseliyor. Kağıthane’de Cendere Vadisi üzerinde inşa edilen Porta Vadi’de fiyatlar 900 bin TL’den başlıyor. Antwell Life Care Residence Üsküdar Çamlıca’da yükseliyor. İmga Kurtköy projesinde 72 adet konut, 156 adet ofis ve 48 adet dükkan bulunuyor. Bu ay içinde satışa çıkan birkaç proje ise Cer İstanbul, Torkam E5 Küçükçekmece, Kasrı Ala Çengelköy olarak gözleniyor.


Geri Dön