26 / 04 / 2024

3. boğaz köprüsünü kim yapacak?

3. boğaz köprüsünü kim yapacak?

29 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul'da temeli atılan 3. boğaz köprüsünü kim yapacak? Yanıtı haberimizde...



3. boğaz köprüsünü kim yapacak?

59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, 1 408 m’lik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olma özelliğine sahip 3. Boğaz Köprüsü, Uskumruköy Kavşağı ile sırasıyla Riva, Hüseyinli, Reşadiye, Alemdağ ve Paşaköy Kavşakları arasında inşa ediliyor. Peki söz konusu 3. boğaz köprüsünü kim yapacak? diyorsanız, yanıtı haberimizin devamında görebilirsiniz.


Çoğunlukla orman değeri düşük baltalık, makilik ve açık alanlardan seçilen güzergah üzerinde proje kapsamında yeni yerleşim alanları da kurulması planlanıyor. Bu sayede hem iki köprü arasındaki trafik 3. köprü ile paylaştırılırken, köprünün geçeceği alan çevresinde sosyal ve ekonomik yapılandırmalar da söz konusu olacak.


Böylece, hem trafik yoğunlu hem de nüfus yoğunluğu, İstanbul'un kuzey kısmı ile bölüşülecek. Peki 3. boğaz köprüsünü kim yapacak? 3. boğaz köprüsü ne zaman bitecek?


3. boğaz köprüsünü kim yapacak? 

3. boğaz köprüsünün de dahil olduğu "Kuzey Marmara Otoyolu Projesi"nin ihalesinde, yapım süresi dahil en kısa işletme süresini 10 yıl 2 ay 20 gün ile İçtaş-Astaldi Ortak Girişim Grubu'nun verdi. buna bağlı olarak da 3. boğaz köprüsünü ICA IC İÇTAŞ - ASTALDİ KUZEY MARMARA OTOYOLU YATIRIM VE İŞLETME A.Ş. yapacak.


3. boğaz köprüsü ne zaman bitecek?

İstanbul'da yapılan 3. boğaz köprüsünün, sözleşmenin yürürlüğe girmesini takip eden 2 yıl 6 ay sonra bitirilmesi planlanıyor.


3. boğaz köprüsü maliyeti 

3. boğaz köprüsünün bağlantı yolları dahil tüm otoyolun toplam yatırım tutarı 4,446 milyar TL olarak belirlendi.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön