20 / 04 / 2024

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.



Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi, "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" dedi.

Evrensel gazetesinden Vedat Yalvaç'a konuşan ve gerçek ismini vermek istemeyen işçi, babasının kendisine gazetecilere görüş vermemesini söylediğini belirtti. Kendisine 'Mehmet' diye hitap edilmesini talep eden işçi, gözaltı gerekçesini “Herkesin giriş çıkışlarda kullandığı bir kart var. Şirket bu kartı çıkarmadı bana. Eylem gecesi jandarma tarafından yapılan baskında kartı olmayan tüm işçiler gözaltına alındı” şeklinde anlattı.

Gözaltında bir gün tutulduktan sonra bırakılan Mehmet, 3. havalimanı kapısına geldiğinde içeri alınmadığını söyledi.

Şirket yetkililerini arayan ancak sonuç alamayan Mehmet, "Şirket gece olmuş saat bir, bana diyor ki git otele! Ben nereden otele gideyim, nasıl gideyim! Saat 3'e kadar şirketi aradım. Güvenlikçiler açtı, ‘Bakın ben bir gün içeride yattım. Beni ne aramışsınız, ne sormuşsunuz, ne de ilgilenmişsiniz. Geliyorum buraya içeri almıyorsunuz. Yetkili biri gelsin' dedim. Kimse ilgilenmedi" diye konuştu.

Mehmet konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Baktım hava bayağı soğuk, yağmur da yağdı. Havalimanından bir arkadaş geldi, çıktık Arnavutköy'e gittik. Orada otel bulamadık. Sonra yürüyerek Kurtköy'e gittik, orada ucuz bir otel bulduk, yattık."

'İŞÇİLERE ZATEN HAKSIZLIK EDİLİYORDU, BU OLAYLA BİRLİKTE HEPTEN HAKSIZLIK EDİLDİ'

Havalimanı işçilerinin eylemine yönelik 'provokasyon' ithamına tepki veren Mehmet, "Adamın ailesi var, başka yerde kimse çalıştırmıyor. Oradaki sisteme katlanıyor, katlana katlana bugüne kadar gelebilmiş" diye konuştu. Kimsenin işçileri kışkırtmadığını, işçilerin zor koşullara karşı eyleme başladığını belirten Mehmet, şu şekilde devam etti:

"Herkes hakkını istiyor. Tutuklananların hepsi de işçidir, dışarıdan gelen değil. İşçilere zaten haksızlık ediliyordu, bu olayla birlikte hepten haksızlık edildi. Oradaki işçilerin hepsi öyle dolmuş ki, dinamit gibi bekleyenler var. Büyük bir olayda işçiler daha büyük bir tepki verebilir. Bu tutuklamalar da tepkileri iyicene tetikledi. Gözaltına alınanların çoğu ‘Hiçbir suçumuz yokken bizi gözaltına aldılar, şirketler ilgilenmedi' deyip işi bırakıp gittiler."

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

 


Geri Dön