28 / 03 / 2024

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News'e anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, 3. havalimanının GSMH'ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı.. 



İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı H. Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News’e anlattı.

3. havalimanında yer alacak otelin işletmesi için Londra merkezli otel grubu YOTEL ile anlaştı. Kadri Samsunlu, İngiltere’nin önemli haber kanallarından Sky News stüdyolarına konuk oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sky News’ta Ian King’in sunduğu, prime timeda (televizyonların en çok izlendiği zaman dilimi) yayımlanan Business News programında, İstanbul Yeni Havalimanı anlatıldı.

İstanbul’un yeni havalimanı ile bir havacılık merkezi olacağını belirten Ian King, İstanbul Yeni Havalimanı’nın sahip olacağı özellikleriyle Dubai ve Abu Dabi havalimanlarına rakip olduğunu belirtti. 

Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nın Gayri Safi Milli Hasıla’ya (GSMH) yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı. 


Geri Dön