19 / 03 / 2024

3. Havalimanı güvenlik görevlisi ilanına rekor başvuru!

3. Havalimanı güvenlik görevlisi ilanına rekor başvuru!

İstanbul Yeni Havalimanı’nda istihdam edilecek 3 bin 500 güvenlik görevlisi ilanına, bugüne kadar güvenlikçi alımı için yapılmış en yüksek başvuru geldi ve rekor başvuru sayısı olarak kaydedildi. 



İlk etabı 29 Ekim 2018’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için ihtiyaç duyulan güvenlik görevlisi ilanına rekor başvuru geldi. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mega proje, inşaatı sırasındaki çalışan sayısı ile istihdama sağladığı katkıyı, işletme döneminde de devam ettirecek. 

Şu an 31 binin üzerinde çalışanın bulunduğu İstanbul Yeni Havalimanı için 1 Şubat tarihinden itibaren verilen ilanlarda kadın ve erkekten oluşacak 3 bin 500 güvenlikçi istihdamı için başvurular kabul ediliyor. 3. Havalimanı güvenlik görevlisi ilanına sadece 20 günde 8 bin başvuru ile rekor kırıldı.

TEMMUZ’DA İŞBAŞI YAPACAKLAR
İş başvurusu ilanında dolgun ücret yazması, uzun süre iş imkânı, sosyal haklar, adayların ilana büyük ilgi göstermesine yol açtı. Başvurusu kabul edilen adayların mülakatlarına da başlandı.

3. Havalimanı'nda güvenlik görevlisi olabilmek için aranan özelliklerin başında; 5188 sayılı yasaya göre özel güvenlik kimlik kartına sahip, tercihen 35 yaşından gün almamış ve vardiyalı çalışabilmeye uygun olmak geliyor.

İstihdam edilecek kadın ve erkek güvenlik görevlileri için isteğe bağlı olarak, ücretsiz maksimum 4 kişilik lojmanlar ve sosyal alan tahsis edilecek.
 


Geri Dön