18 / 04 / 2024

3. Havalimanı metroyla bağlanacak!

3. Havalimanı metroyla bağlanacak!

Üçüncü Havalimanı'nda inşaat tam gaz... Şu anda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçenle bir raylı sistem bağlantısı olduğu belirtilirken, Gayrettepe-3. Havalimanı hattıyla da üç havalimanının metroyla birbirine bağlanacağı vurgulandı.



ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, üçüncü havalimanı inşaatıyla ilgili, "Yatırım büyük hızla, hemen hemen sıkıntısız devam ediyor" dedi. Üçüncü Havalimanı'nın , şantiye alanında düzenlenen "Üçüncü Havalimanı Projesi 4. Koordinasyon Topla ntısı"nda konuşan Yıldırım, şu anda havalimanı şantiyesinde 7 bin 500 kişi çalıştığını ifade etti. 



GAYRETTEPE HATTI'NDAN 

Yıldırım, Ulaştırma Bakam Feridun Bilgin'in geçen günlerde açıkladığı Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına da değindi. Havaalamm ilgilendiren başka yatırımlara da dikkat çeken Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yam sıra bu bağlantı yollarının yatırımların başında geldiğini, projelerin de hızla devam ettiğini anlattı. 



2016 yılında ihalesi var 

YILDIRIM, şöyle devam etti: "Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı arasındaki hızlı metro inşaatımız için büyük bir ihtimalle 2016'nın başında ihaleye çıkacağız. Şu anda mevcut şartlarda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen ile bir raylı sistem bağlantımız var. Dolayısıyla üç havalimanı da metroyla birbirine bağlanmış oluyor." 



Yolcu sayısı rekor kırıyor 

YILDIRIM, sivil havacılıkla ilgili bazı istatistikler paylaşarak, 2014'te yolcu sayısının yüzde 10,8 artışla 166 milyon 181 bine yükselerek rekor kırdığını anlattı. Yıldırım, "Temmuz ayı rakamları da bize toplam uçak trafiğinde yüzde 1, yolcu sayısında yüzde 9'luk artış olduğunu gösteriyor" dedi. 


Akşam


Geri Dön