19 / 04 / 2024

3 maaş birden alabilirsiniz! Bu kriterlere dikkat! Kimler faydalanabilir?

3 maaş birden alabilirsiniz! Bu kriterlere dikkat! Kimler faydalanabilir?

Sosyal güvenlik mevzuatı, özellikle anne babası ve eşi vefat eden kadınlara destek olan özel imkanlar sunuyor. Bu destek uygulamalarının en başında ise yetim ve dul aylıkları geliyor. Peki, yetim ve dul aylığını kimler alabilir?



Sosyal güvenlik mevzuatı, özellikle eşi, anne-babası vefat eden kadınlara özel olanaklar sağlıyor.

Vefat eden eşin hangi sigorta çeşidine (SSK, Bağkur, Emekli Sandığı) bağlı çalıştığına bakılmadan sigortalının geride kalan eşine maaş bağlanıyor.

Kadın bekarsa ölüm durumunda bağlanan maaş yetim maaşı oluyor. Bu maaşın eş durumundan kadına bağlanabilmesi için memur ya da Bağkur’lu sigortalı eşin Ekim 2008’den sonra vefatı halinde en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekiyor. Ekim 2008’den sonra vefat eden sigortalının SSK’lı olması durumunda, 5 yıldan beri sigortası bulunması ve en az 900 gün prim ödemiş olması gibi şartlar aranıyor.

Kimler 3 maaş alma hakkına sahip olur? İşte detaylar...

3 maaş birden alabilirsiniz! Bu kriterlere dikkat! Kimler faydalanabilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön