24 / 04 / 2024

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde iki kat artacak olan enerji talebini karşılamanın yolunun 50 bin megawatt ek güç oluşturmak olduğunu belirtti.


Yerli kaynakların kullanımını artırmak için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'deki büyümenin sürdürülebilir olması için enerjide dışa bağımlılığın azaltılması lazım" dedi.


Son bir yılda enerji sektörüne 6 milyar dolar yatırım yapıldığını açıklayan Erdoğan, "Yerli enerji kaynaklarının kullanımını artıracağız. Bu kapsamda yenilenebilir ve nükleer enerji yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Ayrıca enerji güvenliği için kaynak ülke ve güzergah çeşitliliğini de artırmalıyız.


Yerli kaynaklardan enerji üretimi yüzde 49.3'e ulaştı. Yerli kömürüm elektrik üretimindeki payını ise yüzde 23'e çıkardık. Güneşte Konya'da inşa edeceğimiz tesis bu alandaki azmimizin göstergesi. Rüzgar enerjisi alanında da atılım içindeyiz. Akkuyu ve Sinop nükleer santrallerinin devreye girmesiyle enerji ihtiyacımızın yüzde 10'unu buradan karşılayacağız. Sinop nükleer santral projesinde inşaata en kısa sürede başlamak istiyoruz. Ayrıca 3. santral için de çalışmalarımıza başladık. Arz güvenliğini sağlamak için yıllık doğalgaz tüketimimizin yüzde 20'sini depolayacak yatırımlar yapıyoruz'' şeklinde konuştu.



Dünya



Geri Dön