18 / 04 / 2024

Dünya Petrol Kongresi

Dünya Petrol Kongresi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Taner Yıldız: Enerji bir kişiyi değil dünyayı ilgilendirir!

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "21. Dünya Petrol Kongresi" sona erdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Enerji sadece bir kişinin sorumluluğunda değildir, dünyayı ilgilendiren bir konudur" dedi.

Dünya Bankası uyardı: Petrol fiyatları 150 doları aşabilir!

Dünya Bankası, Orta Doğu’daki çatışmaların yayılması halinde petrolün varil fiyatının 150 doları aşabileceği konusunda uyardı.

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı!

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) dünya kongresi kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, İstanbul'da buluştu. 

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

Akkuyu'nun temeli bu yıl atılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ve dün sona ener 22. Dünya Petrol Kongresi’ni değerlendirdi.

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu’nun inşaatı 2018’de başlayacak!

Dünya Petrol Kongresi İstanbul'da gerçekleşti. Kongrede konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Akkuyu nükleer santralinin inşaatını 2018'de başlayacağını söyledi.

Evrim Kırmızıtaş gayrimenkul satışında dünya şampiyonu oldu!

RE/MAX’lının katıldığı uluslar arası RE/MAX Kongresi bu yıl 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde düzenlendi. Las Vegas’ta geçekleşen kongreye Türkiye adına Evrim Kırmızıtaş katıldı. Kırmızıtaş 2016 yılı Amerika ve Kanada hariç tüm danışmanlar arasında gayrimenkul satışında dünya 1'ncisi oldu.

Dünya Enerji Kongresi'nin 23.'sü İstanbul'da yapılacak!

Dünya Enerji Konseyi tarafından 3 yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nin 23.'süne İstanbul ev sahipliği yapıyor. Konsey Başkanı Nadeau, 2060 yılı için enerji senaryoları hazırladıklarını, bu senaryoları İstanbul’da açıklayacaklarını söylüyor.

Dünya Bankası: Petrolde düşüş, kırılganlığı azaltacak!

Dünya Bankası Küresel Görünüm 2015 Raporu'nda, küresel petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye, Endonezya ve Güney Afrika'da temel kırılganlık kaynağı olan enflasyonun düşürülmesine ve cari açığın azaltılmasına yardımcı olacağı belirtildi

İstanbul Teknopark, Dünya Teknoparklar Kongresi'ne aday!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul, 2016 yılında gerçekleştirilecek 33’üncü IASP Dünya Teknoparklar Kongresi’ne Türkiye adına ev sahipliği yapmaya aday oldu

Taner Yıldız: Enerji bir kişiyi değil dünyayı ilgilendirir!

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "21. Dünya Petrol Kongresi" sona erdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Enerji sadece bir kişinin sorumluluğunda değildir, dünyayı ilgilendiren bir konudur" dedi.

Dünya Petrol Kongresi Haberi

Dünya Petrol Kongresi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde iki kat artacak olan enerji talebini karşılamanın yolunun 50 bin megawatt ek güç oluşturmak olduğunu belirtti.


Yerli kaynakların kullanımını artırmak için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'deki büyümenin sürdürülebilir olması için enerjide dışa bağımlılığın azaltılması lazım" dedi.


Son bir yılda enerji sektörüne 6 milyar dolar yatırım yapıldığını açıklayan Erdoğan, "Yerli enerji kaynaklarının kullanımını artıracağız. Bu kapsamda yenilenebilir ve nükleer enerji yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Ayrıca enerji güvenliği için kaynak ülke ve güzergah çeşitliliğini de artırmalıyız.


Yerli kaynaklardan enerji üretimi yüzde 49.3'e ulaştı. Yerli kömürüm elektrik üretimindeki payını ise yüzde 23'e çıkardık. Güneşte Konya'da inşa edeceğimiz tesis bu alandaki azmimizin göstergesi. Rüzgar enerjisi alanında da atılım içindeyiz. Akkuyu ve Sinop...