24 / 04 / 2024

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Türkiye'ye ve dünyadan teknoloji üreten firmalar katılım gösterecek. Akıllı şehir dönüşümüne öncülük edenlerin buluştuğu kongreye 60'dan fazla konuşmacı katılacak.

Gelecekte dünyanın nasıl şekilleneceği üzerine fikirlerin, projelerin ve tasarımların ele alınacağı kongre aracılığıyla 10 bini aşkın sektör profesyoneli buluşturacak.

Teknoloji sağlayıcıları ve kullanıcılarını aynı ekosistem üzerinde geleceğin şehirleriyle bir araya getiren kongrede; şehirler, kamu kurumları, Ar-Ge merkezleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve girişimciler, "akıllı şehirler" konusunda konuşacak.

Kongrede; girişimcilik ve ekonomik gelişim, yenilikçi teknolojiler, büyük veri ve şehir yönetimi, enerji, çevre, ulaşım ve yönetişim gibi konuların tartışması için 9 ayrı oturum düzenlenecek.

Akıllı dönüşümü destekleyen paydaş firmalar da ürettikleri ürünlerini kongrenin devam ettiği alanda sergileyecek.

Dünya Akıllı Şehirler Kongresi, 15 Mart Cuma günü sona erecek.


 


Geri Dön