19 / 04 / 2024

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı programda, Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.



Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi İstanbul Conrad Otel ’de gerçekleştirildi. Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı programda, Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörden ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Conrad Otel’de gerçekleştirildi.  Akıllı şehirlere odaklı zirvede, bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık, turizm, inşaat, telekomünikasyon, güvenlik, ulaşım, enerji, altyapı ve finans alanları, 30 farklı ülkeden konuşmacıların katıldığı özel oturumlarla detaylı bir şekilde ele alındı.

Belediyelerin de akıllı kentsel dönüşüm ve e-belediyecilik alanlarında sunumlar gerçekleştirdiği zirvede Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Akıllı Belediyecilik Projesi kapsamında uygulamaya koydukları EBYS  (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) uygulamasını tanıttı. Vatandaşların işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Çağırıcı;“Vatandaşlarımız artık başvurularını belediyeye gelmeden online olarak sistem üzerinden yapabiliyorlar. İlçemizde 95 noktada sağladığımız ücretsiz internet hizmeti ile Bağcılar’lı hemşerilerimiz şikayet ve önerilerini bizlere daha kolay iletebiliyorlar’’ dedi. Sunumunun sonunda bir belgeyi EBYS üzerinden imzalayan Çağırıcı, işlemlerin ne kadar hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirildiğini uygulamalı olarak gösterdi.



Geri Dön