19 / 04 / 2024

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...



Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık 2017 tarihinde Sheraton  Ankara  Otel’de gerçekleştirilecek. Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde, Uluslararası Altın Kentler Derneği Dünya Kent Araştırmaları Merkezi açıklamasına yer verildi. 


Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'nde 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak. Zirve süresince, interaktif panel tartışmaları ve ulaştırma, bilgi ve iletişim teknolojileri, kentsel dönüşüm, inovasyon, ekonomi, yatırım, finans, enerji, güvenlik, altyapı ve inşaat, alanları başta olmak üzere özel oturumlar ve paneller gerçekleştirilecek.


Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Direktörü ve Londra merkezli EurAsia Strategies’in Genel Müdürü Fatih Aydın konuya ilişkin açıklama yaptı. Aydın, "Ankara’da düzenlenecek olan Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi kapsamında en önde gelen hedeflerimizden birisi de son yıllarda gerçekleşen ve planlanan üst düzey kalkınma projelerinin, hızla gelişmekte olan akıllı şehir proje uygulamalarının da göz önüne alınarak hem yerli hem de global yatırımcıları Ankara’da bir araya getirmek ve ülke ekonomimize katkıda bulunacak işbirliklerinin yapılmasına bu üst düzey zirve vesilesi ile destek olmaktır" açıklamasında bulundu.


Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi'ne Romanya'nın önceki Başbakanı ve Transilvanya'nın en büyük Belediyesi Cluj-Napoca, Amman ve Tirana Belediye Başkanları dışında ayrıca Zaragoza, Bilbao, Zagreb, Venice, Tirana, Tbilisi, Tallinn, Sofia, Seville, Reykjavik, Palermo, Malaga, Lviv, Chisinau, Kiev, Skopje, Amman, Ghent, Florence, Genoa, Torino, Warsaw, Southend-on-Sea, Vilnius, Dnipro, Acharnes, Helsinki, Arhus, Bratislava, Budapest, Burgas, Odessa, Tehran, Thessaloniki şehirlerinden de belediye başkanları, başkan yardımcıları ve temsilciler katılacak. 

 


Geri Dön