26 / 04 / 2024

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde Nilüfer anlatıldı!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde Nilüfer anlatıldı!

İstanbul’da düzenlenen ‘Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne dünyanın örnek kentlerinden belediye başkanları ve çeşitli uygulamacılar katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de programda konuşmacı olarak yer aldı....




İstanbul’da düzenlenen ‘Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne dünyanın örnek kentlerinden belediye başkanları ve çeşitli uygulamacılar katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de programda konuşmacı olarak yer aldı.

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin akıllı kent ve çağdaş belediyecilik uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen zirveye dünyanın çeşitli metropol temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’den  Adana  ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ile Beyoğlu, Bağcılar, Beykoz, Ümraniye, Fatih ve Nilüfer gibi ilçe belediye başkanları da katıldı. 


Zirvede enerji, ulaşım, altyapı, bilgi ve iletişim teknolojileri, akıllı binalar ve evler, su ve atık yönetimi, kentsel dönüşüm, turizm, sağlık, sosyal medya, teknoloji, coğrafi bilgi sistemleri, yatırım ve finans başta olmak üzere 25 farklı oturum gerçekleşti. Halkın yaşamını kolaylaştıran hizmetlerin her zaman çok pahalı yatırımlar gerektirmediğine işaret eden Bozbey, geçen günlerde Nilüfer’de hizmete giren ‘Güneş enerjili şarj istasyonu’ uygulamasını örnek gösterdi. 


Başkan Bozbey, “Bazen de basit ama etkili çözümleri bir hizmet olarak sunmalıyız. Örneğin geçtiğimiz günlerde Bursa’da ilk defa Nilüfer’de; dışarıdan hiçbir elektrik bağlantısı olmadan sadece güneş enerjisiyle çalışan, çevreye duyarlı şarj istasyonları uygulamasını başlattık. Vatandaşlarımız bu istasyon sayesinde cep telefonları veya USB ile çalışan aletlerini burada hiçbir ücret ödemeden şarj edebiliyorlar.” dedi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön