26 / 04 / 2024

Zihni Aldırmaz Dünya Akıllı Kentler Zirvesi'nde kentsel dönüşümü anlattı!

Zihni Aldırmaz Dünya Akıllı Kentler Zirvesi'nde kentsel dönüşümü anlattı!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 30'dan fazla ülkeden 100'ü aşkın liderin katıldığı Dünya Akıllı Kentler Zirvesi'nde konuştu. Aldırmaz, kentsel dönüşüm başlıklı oturumda konuşma yaptı...



Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Dünya Akıllı Kentler Zirvesi”ne konuşmacı olarak katıldı.


İngiltere’nin Başkenti Londra Merkezli EurAsia Strategies tarafından İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen zirveye 30’u aşkın ülkeden 100’ün üzerinde alanında lider kişiler katıldı.


“Kentsel Dönüşüm” konulu oturumun Moderatörü Extansa Genel Müdürü Özlem Gökçe’nin açış konuşmasının ardından ilk sunum  Adana  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından yapıldı. 


Zihni Aldırmaz, slayt gösterisi ile desteklediği konuşmasında Adana’daki akıllı projeleri anlattı, kentsel dönüşüm adına yapılan uygulamalardan bahsetti.


Kentsel dönüşümün bina yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Kentlerde öncelikle ‘mecburiyet caddeleri’ dediğimiz insanların hizmet almak için geldiği tarihi kent dokusu içinde kalmış bölgelerdeki sorunun çözülmesi gerekir. Bunun için hizmeti vatandaşın ayağına götürmek gerekir. Kentsel dönüşüm için bina yapmak yetmez. Bunun sosyal donatılarının, resmi dairelerinin, altyapısının eksiksiz olması lazım” dedi.


Sağlıklı kentsel dönüşüm için devlet-yerel yönetim-özel sektör işbirliğinin zorunluluğuna dikkat çeken Zihni Aldırmaz, göçle bozulan dengelerin düzeltilmesi için yapılması gerekenleri anlattı.


Zihni Aldırmaz, düzenli kentlerde yaşayan insanların mutlu olacağını da ifade etti. Akıllı kentler oluşturma adına insanları sosyal ilişkilerden koparmanın yanlışlığına değinen Zihni Aldırmaz, dengeli kentler için teknoloji kullanımının bir fırsat olduğunu belirtti.


Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın ardından Living PlanIT Yönetim Kurulu Başkanı Steve Lewis Güney Amerika ve Avrupa’daki akıllı kent uygulamaları, Buro Hoppold şirket ortağı Andrew Comer de akıllı kentler ve geleceğin kentleri üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.


Avrupa Yatırım Bankası’nın Orta Avrupa ve Güne Doğu Avrupa Sorumlusu Christos Kontogeorgos ise belediyelere sağlanan fonlar hakkında bilgi verdi.


Oturumun son konuşmacısı olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de 2/B Kanunu ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler hakkında bilgi verdi.


Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön