19 / 04 / 2024

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı!

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı!

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) dünya kongresi kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, İstanbul'da buluştu. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, forumun açılış konuşmasını yaptı. Altuntaş, Türkiye’nin ülke, İstanbul’un da kent olarak Dünya Melek Yatırım Forumu’na ev sahibi yapmak için doğru adres olduğunu dile getirdi. 

Altuntaş, İstanbul’un New York’tan sonra en fazla diplomatik misyona sahip şehir olduğunu ifade ederek, İstanbul'un Nisan ayında Global Girişimcilik Kongresi’ne ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Bugün paranın "akıllı finans" ile yeniden icat edildiğini belirten Altuntaş, "Melek yatırımcılar söz konusu finans için tek kaynak... Bu yatırımcılar yeni girişimcilere paranın yanında know-how'ı ve kendi iletişim ağlarını aktararak işletmeleri daha başarılı olmaya yönlendiriyor." dedi. 

Türkiye’nin, melek yatırımcılara yüzde 75 oranında gelir vergisi muafiyetiyle dünyada en fazla vergi avantajı sağlayan ülke olduğunu da dile getiren Altuntaş, ekonominin büyük çoğunluğunu oluşturan, istihdam sağlayan küçük ve orta boyutlu işletmelerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. 
 


Geri Dön