24 / 04 / 2024

Düzce'ye sanayiciler yatırım yapmaya başladı!

Düzce'ye sanayiciler yatırım yapmaya başladı!

Düzce'ye, sanayiciler de yatırım yapmaya başladı. Düzce'de imarlı arsaların metrekaresi 300 - 1.000 TL, köylerde ise dönümü 5-30 bin TL arasında değişiyor...




Düzce'ye yatırım yapan kazanacak

Köylerinde mandıracılık, kümes hayvanı ve süs bitkileri yetiştiriciliği gelişen Düzce'ye, sanayiciler de yatırım yapmaya başladı. Düzce'de imarlı arsaların metrekaresi 300 - 1.000 TL, köylerde ise dönümü 5-30 bin TL arasında değişiyor.


SANAYİNİN İstanbul’dan taşınması sürecinden en yararlı çıkan bölgelerden birisi Düzce oldu. Sanayi, tarım ve hayvancılık yatırımı yapmak isteyenler. Düzce ve çevresinden arazi arıyor. İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çeken bölge, son zamanlarda yatırımcının gözdesi oldu. Hem verimli hem de geniş arazilere sahip olan Düzce’de, fiyatlar da oldukça uygun. Pek çok sanayi ve tekstil firması yatırımlarını şimdiden bölgeye kaydırdı. İrili ufaklı birçok kanatlı hayvan üretimi yapan çiftlik bulunan bölgede, büyükbaş hayvan üretimi için de teşvik uygulamaları başladı.


Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bölgeyi, biz de mercek altına aldık. Bölgenin ekonomik potansiyelinin, yatırım yapılacak yerleri, arazi fiyatlarını ve yatırım olanaklarını araştırdık...


TEKSTİL VE SANAYİ AĞIRLIKTA

291 köyü ve 378 yerleşim yeri bulunan Düzce, toplam 323 bin 328 kişilik nüfusa sahip. Merkezinde 94 bin 637 kişi yaşayan Düzce’nin, Yığılca, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova ve Kaynaşlı olmak üzere yedi ilçesi var. Sarsılmaz Silah Sanayi, Desa Deri Sanayi, Standart Profil ve Erciyas Çelik Boru gibi tanınmış sanayi kuruluşlarının yanı sıra bölgede Venüs Giyim, Real- kom Tekstil, Mteks Giyim, Debateks Tekstil Sanayi ve Lale Hazır Giyim gibi tekstil firmalarının üretim tesisleri bulunuyor. Teknorot, Süperlastik Kauçuk ve Plastik, Oltan Fındık, Mas-Daf Makine, Funny Pazarlama, Gropalli Isı Sistemleri, Haşep Kaplama, Çelebi Kalıp, Seta İnşaat, Kapsan Kaplama, Karn Gıda Sanayi, M.T. Reklam ve Pazarlama ve SMS Gıda Sanayi, Düzce’de faaliyet gösteren diğer büyük firmalardan. Bölgesel teşvikte 4’üncü bölgede ve 5048 Sayılı Teşvik Yasası’yla da en çok tercih edilen iller arasında yer alan Düzce’de, Düzce merkezi ile Çilimli ve Gü- müşova ilçeleri sanayi yatırımlarının yapıldığı bölgeler olarak belirlenmiş. Düz- ce’nin l’inci ve 2’inci Organize Sanayi Bölgesi, her sektörden faaliyet gösteren fabrikalarla dolmuş durumda. Sanayi şehri konumuna gelen Düzce’de, yerel yönetimler talebi karşılamak için Gümüşova İlçesi’nde D-100 Karayolu’nda sağlı sollu 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmuş. Gayrimenkul danışmanları, sanayi yatırımı için bu bölgelerdeki D-100 Karayolu ve TEM’e cephesi olan arazilere yoğun talep olduğunu söylüyorlar.


Para



Geri Dön