20 / 04 / 2024

Taner Yıldız: Enerji bir kişiyi değil dünyayı ilgilendirir!

Taner Yıldız: Enerji bir kişiyi değil dünyayı ilgilendirir!

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "21. Dünya Petrol Kongresi" sona erdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Enerji sadece bir kişinin sorumluluğunda değildir, dünyayı ilgilendiren bir konudur" dedi.



Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "21. Dünya Petrol Kongresi" sona erdi.


20 ülkenin enerji bakanlarının, 100’ü aşkın ülke delegasyonun ve 40 bin ziyaretçinin katıldığı kongre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Dünya Petrol Konseyi Başkanı Joszeph Toth'un da katıldığı törenle sona erdi.


Bakan Yıldız, kapanış töreninde 2017’de İstanbul’da gerçekleştirilecek 22. Dünya Enerji Kongresi’nin (WPC) sembolünü Rus Bakan Novak’tan teslim aldı.


Yıldız, “Enerji sadece bir kişinin sorumluluğunda değildir, dünyayı ilgilendiren bir konudur. Arz, tedarik, talep herkes için hayati konulardır. Bu kongre petrol dinamiklerinin üzerine odaklanmamızı sağladı. Rusya’dan bu görevi devralmak büyük bir onur ve gurur. Tüm gerekliliklerini yerine getireceğiz. Dünyanın dört bir yanından İstanbul’a misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.


Rus Bakan Novak ise kongre kapsamında bakanlar düzeyinde ve bürokratik görüşmelerde gerçekleştirilen projeler düşünüldüğünde, bir rekora imza atıldığını söyledi.


Kapanış töreninde Rus kültürünü yansıtan etkinliklerin yanı sıra, Türk halk dansları gösterisi de sergilendi.


TPAO, Hindistan’ın mili petrol şirketi ile mutabakat imzaladı


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri, kongrede Hindistan'ın milli petrol şirketi ONGC Videsh Limited ile arama, üretimin geliştirilmesi ve işbirliği için mutabakat zaptı imzaladı.


Anlaşmaya göre hidrokarbon alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve bilgi, teknoloji, tecrübe paylaşımı hedefleniyor.


2017’de WPC İstanbul’da


Dünyanın en prestijli petrol etkinliği olarak tanımlanan WPC, 2017’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.


22. WPC’ye 7 bine yakın delege ile 5 yüzün üzerinde şirket yöneticisii ve üst düzey yetkilinin katılması hedefleniyor.


AA


Geri Dön