38 yıllık sektör devi Urantaş İnşaat konkordato talep etti!

Yapı malzemeleri sektöründe 1987 yılında faaliyetlerine başlayan Urantaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. konkordato başvurusunda bulundu.
Muğla Asliye Ticaret Mahkemesi, Urantaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre konkordato sürecinin başarıya ulaşıp ulaşamayacağının incelenmesi amacıyla Ali Coşkun, İbrahim Gülşen ve Mustafa Karababa geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi.
Görevlendirilen komiserler, şirketin mali yapısını ve ödeme planlarını inceleyerek süreçle ilgili raporlarını mahkemeye sunacaklar.
İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi gereğince, bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde ilgililer, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını ileri sürerek itiraz edebilecek. Bu kapsamda itiraz edenler, delillerini mahkemeye sunarak konkordato talebinin reddini isteyebilecek.
Uzun senelerdir bölgede inşaat sektörüne çeşitli alanlarda hizmet veren Urantaş İnşaat'ın başvurusuyla başlayan konkordato süreci, şirketin borçlarını yeniden yapılandırarak faaliyetlerine devam edebilmesine imkan tanımayı amaçlıyor.
1987’DE KURULDU
Kuruluşu 1987’ye dayanan Urantaş, o dönemde Uran Ltd. Şti. İsmiyle yapı malzemeleri satışı gerçekleştirerek faaliyete başladı. Söz konusu şirket, 1989’da anonim şirket statüsüne geçti ve Urantaş A.Ş. ismini aldı.
1997’te Fethiye'de ilk hazır beton üreticisi şeklinde üretime başlayan Urantaş, aynı yıl Çamur Köy'de agrega tesisi kurdu. Söz konusu şirket 2000’de Ula'da faaliyete geçirdiği hazır beton tesisiyle Muğla, Marmaris ve çevresine de hizmet vermeye başladı.
İlan metni:
İ L A N
T.C. MUĞLA ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
ESAS NO : 2025/432 Esas
Mahkememizin 16/04/2025 tarihli tensip zaptı uyarınca; 893*** vergi kimlik numaralı DAVACI URANTAŞ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA 16/04/2025 TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLAMAK ÜZERE 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET VERİLMESİNEve yine 2004 Sayılı İİK'nun 287/3 maddesi gereğince konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla davacı şirkete 418*** T.C. Kimlik numaralı ALİ COŞKUN, 193*** T.C. Kimlik numaralı İBRAHİM GÜLŞEN ve ***********T.C. Kimlik numaralı MUSTAFA KARABABA'nın geçici konkordato komiseri olarak görevlendirilmelerine karar verilmiştir.
İş bu ilânın ilk olarak yayınlandığı tarihten itibaren yedi günlük kesin süre içinde, Mahkememize dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hâl bulunmadığını, delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkememizden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu İİK' nin 288. Maddesi gereğince tebliğ makamına kain olmak üzere ilan olunur.02/04/2025