26 / 04 / 2024

4 mevsim lastiği kış lastiği yerine geçer mi? Kış lastiği iki tane takılır mı?

4 mevsim lastiği kış lastiği yerine geçer mi? Kış lastiği iki tane takılır mı?

Kış bastırırken, sürücüler kış lastiğine dair sorular sormaya başladı. İşte kış lastiğine dair merak edilip sorulanlar!



KIŞ LASTİĞİ İKİ TANE TAKILIR MI?

Ne tür bir araç kullanıyor olursanız olun, arkaya da takmadığınız sürece, asla öne iki tane kış lastiği takmayınız. Yalnızca ön tekerleklere kış lastiği takmak, kış şartlarında fren yaparken ya da viraja girerken arka lastiğin yol tutuşunu kaybetme riskini artırmaktadır.

4 MEVSİM LASTİĞİ KIŞ LASTİĞİ YERİNE GEÇER Mİ?

Araçların, fabrika çıkışında dört mevsim lastikler takılmaktadır. Dört mevsim lastikleri sessiz bir sürüş, makul bir diş ömrü ve yakıt tasarrufu sağlarlar. Bu şekilde yapıldıklarından, neden bu kadar popüler olduklarını anlamak zor değil. Dört mevsim lastikler, çok amaçlı bir performans sunarlar ve ıslak zemin ve hafif kış şartları içinde olmak üzere birçok farklı durumda kullanılmak için tasarlanmıştır. Dört mevsim lastikleri, yaz ve kış lastiklerinin faydaların bir bileşimi olacak şekilde üretilirler.

Peki 4 mevsim lastiği kış lastiği yerine geçer mi? Cevabı ise maalesef hayır. Farklı şartlar altında iyi bir performans sağlaması adına, dört mevsim lastikleri yaz ve kış performansı için gerekli özelliklerin bazılarından vazgeçmek zorundadır. Peki bunun anlamı nedir? Bunun anlamı ise dört mevsim lastiklerinin, bir yaz lastiği ile aynı seviyede yol tutuşu sağlayamayacağıdır. Yine aynı şekilde, dört mevsim lastikleri, buzda yol almak ya da karda tırmanmak gibi aşırı kış şartları ile başa çıkacak şekilde tasarlanmaz. Kışın bot yerine örneğin tenis ayakkabıları giyemezsiniz. O yüzden mevsime göre bir ayakkabı giymelisiniz. Dört mevsim lastikleri, ılıman iklimlerde yaşayan ve kış aylarında aşırı soğuk, kar ve buz ile karşılaşmayan sürücüler için çok iyi bir seçenek olmaktadır.

Kış için doğru lastiğe sahip olmak önemlidir. Kışın yollar, yoğun kar yağışından gizli buzlanmaya kadar çeşitli faktörler nedeniyle tehlikeli olurlar. Soğuk hava, kar ve buz hepsi bir araya geldiği zaman en iyi seçenek, özellikle kış şartlarında performans göstermek amacıyla tasarlanmış olan kış lastiklerini kullanmak olacaktır.

Bakanlık açıkladı! Destek musluklarından bu sefer 15 bin TL akacak! İşte başvuru şartları!

İslam Memiş’ten keskin uyarılar! Altın alacaklar için son fırsat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön