25 / 04 / 2024

4. Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri gerçekleştirildi!

4. Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri gerçekleştirildi!

Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri, İZODER, Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile Kayseri’de gerçekleştirildi..



Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri-Kayseri dün Radisson Blu Hotel Kayseri'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Levent Pelesen, öğretim üyeleri, mimar ve mühendislerin yanı sıra, kamu, STK ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Mustafa Öztürk semierin açılış konuşmasını yaptı. Öztürk, "Küresel ısınmanın etkisi ile artık binaları ısıtmanın yanı sıra soğutma da çok önemli bir hale geldi. Bizim en fazla enerji giderimiz ısıtma ve soğutma nedeniyle oluyor. Öyle şehirlerimiz var ki, buralarda sadece 3 ay kış yaşanıyor, diğer aylarda sıcak bir iklime sahip. Bu durumda binalarımızı yalıtmak için yalnızca ısıtma amacı gütmeyeceğiz, soğutmayı da hesap ederek projelerimizi yapacağız" dedi. 

Kayseri gibi karasal iklimin olduğu yerde yalıtım daha da önem kazanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yalıtım konusuna belediye olarak hassasiyetle yaklaştıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı; "Yalıtım ülkemiz için çok önemli. Kayseri gibi karasal iklimin hakim olduğu, gece ile gündüz sıcaklık farklarının çok yüksek olduğu bir şehirde yalıtım daha da önem kazanıyor. Belediye olarak, bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz"

Tüm yalıtım branşları hak ettiği önemi görmeli

İZODER Başkanı Levent Pelesen, ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla Anadolu’ya yöneldiklerini ifade etti.

Son yasal düzenlemeler ile yalıtım sektörünün gelişiminin ivme kazandığını belirten Pelesen, "Sektörümüzün yıllardır beklediği 'Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ve Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik' İZODER çalışanlarının yıllar süren emek ve katkıları ile ülkemize kazandırıldı. İki yönetmelik de İZODER’in her platformda vurguladığı vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı konforlu binalarda yaşama hakkına hizmet edecek hayati önemde yönetmeliklerdir. Elbette eksiklikler, düzeltmeler olacaktır ancak önemli olan, sektörün bir nirengi noktası kazanmasıdır. Ayrıca Bakanlığımızın bize verdiği görev ve yetkiyle Su ve Ses Yalıtımı Yönetmelik Kılavuzlarının yazılması için de çalışmaları başlattık. Kılavuzların da doğru yalıtım uygulamaları için sektöre katkısı büyük olacaktır"  ifadelerini kullandı. 


Geri Dön