24 / 04 / 2024

40. Yapı Fuarı kapılarını açtı!

40. Yapı Fuarı kapılarını açtı!

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Türk yapı sektörünün en büyük fuarı Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul'da başladı. Fuar kapsamında bu yıl 40 farklı etkinlik gerçekleştiriliyor.



23 Mayıs’ta kapılarını açan Türk yapı sektörünün en büyük fuarı 40. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul etkinlikleri dolu dolu devam ediyor.


Fuarın açılışının ardından ilk gün “Konuk Bölge Kuzey Afrika” kapsamında gerçekleştirilen “Kuzey Afrika - Türkiye İnşaat Forumu gerçekleştirildi. Forumun ardından bölgeden gelen alım heyetleriyle üretici firmalar ikili iş görüşmelerinde bir araya geldi.


Fuar kapsamında bu yıl 40 farklı etkinlik gerçekleştiriliyor. Fuarın ilk iki gününde gerçekleşen toplantılar, konferanslar, seminerler ve demonstrasyonlar büyük ilgi gördü.


Fuarın 40. Yılı olması sebebiyle yapılan kutlama töreninin ardından, geleneksel en iyi stand tasarım ödülleri olan “Altın Mıknatıs Ödülleri” sahiplerini buldu.


YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 40. Yılını 40 farklı etkinlikle kutluyor.


Konuk Bölge Kuzey Afrika Projesinde Fas, Tunus ve Cezayir Pazarları Değerlendirildi…

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri kapsamında, “Konuk Bölge Projesi”nde, bu yıl, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkeleri ağırlanıyor.


Fuarın ilk günü, Türk inşaat sektörünün yurtdışındaki önemli pazarlarından biri olan Kuzey Afrika’da, yeni iş fırsatları ve yatırımcıya teşvik yaratacak platformlar yaratmayı amaçlayan Kuzey Afrika - Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Fas Başkonsolosluğu, Tunus Başkonsolosluğu, Fas, Tunus, Cezayir Müteahhitler Birliği yetkilileri, Fas, Tunus, Cezayir İş adamları dernek yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı, Eximbank Krediler Müdürlüğü’nden ve DEİK’ten üst düzey yetkililer konuşmacı olarak yer aldı.


Dünyaca ünlü tasarımcı Ward Massa ile malzemenin farklı yönleri keşfedildi…

Fuar kapsamında düzenlenen StoneCycling'in kurucu ortaklarından Ward Massa Atık; “Geleceğin En Heyecan Verici Yeni Yapı Malzemesi” konferansı büyük ilgi gördü. Kurucusu olduğu StoneCycling ile döngüsel ekonomi yaratarak önemli bir küresel harekete öncülük eden Ward Massa, kaynakların giderek tükendiği günümüzde, malzemenin farklı yönlerini, daha güçlü hale getirilmesini ve yeniden kullanılmasının yollarını aktardı.


Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu

Yapı Fuarları – Turkeybuild’in geleneksel En İyi Stand Tasarım Ödülleri “Altın Mıknatıs Ödülleri”, fuarın ikinci günü sonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü; tasarımını Redpin Design’dan mimar Ozan Önal’ın gerçekleştirdiği Gentaş Grup-Genmar A.Ş standına verildi. İkincilik ödülü; tasarımını İdil Banu Space Solutions’dan İdil Banu Özcan’ın gerçekleştirdiği Türk Ytong San. A.Ş standının olurken üçüncülük ödülü; mimar Zafer Han tarafından tasarlanan Ege Semamik San ve Tic. A.Ş standına verildi. İç Mimar Çağrı Özalp’ın tasarladığı Akgün Seramik San. Ve Tic. A.Ş standı mansiyon ödülüne layık görüldü. YEM Fuarcılık özel ödülü ise Feltouch Yapı Tasarım San. Tic. A.Ş’den Şeref Özer’in tasarımıyla Stoq Elektronik ve Dış Ticaret A.Ş standının oldu.


Geri Dön