19 / 04 / 2024

4.2 milyar TL’lik dev inşaat projesinde sürpriz ayrılık!

4.2 milyar TL’lik dev inşaat projesinde sürpriz ayrılık!

Pasifik İnşaat ile Çiftay'ın Ankara’da yapımı devam eden konut, ofis, AVM, otel, okul ve hastaneden oluşan projedeki ortaklığı sonlandı. Çiftay, 4.2 milyar TL’lik dev inşaat projesinden ayrıldı.



Pasifik İnşaat ve Çiftay İnşaat  bir süre önce Ankara’da EGO Garajı üzerinde 750 bin metrekare satılabilir-kiralanabilir alan ile 1 milyon 400 bin metrekare inşaat alanı olan dev bir projenin yapımına başlamıştı. Habertürk Gazetesi'nden Olcay Aydilek'in haberine göre; ortakların, arsa bedeli olarak Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 258 milyon lira ödediği duyuruldu. Proje alanında konut, ofis, AVM, okul, hastane ve otel inşa edileceği belirtildi.

124 dönümlük arazi için Mayıs ayında ihale yapılmış, Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı, 4 milyar 194 milyon 550 bin TL üzerinden Emlak Konut GYO'ya 1 milyar 258 milyon liralık teklifte bulunmuştu.

ÇİFTAY AYRILDI

Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, projeyle ilgili konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara’nın merkezine bir şehir kuruyoruz. 1200 tane aile konutu planlıyoruz. Burada küçük ev olmayacak. 30 bin metrekare alanda markalı rezidans yaparken, otel hizmeti sunan evler de inşa edeceğiz. Büyük şirketler için müstakil ofisler yaparken, home ofis de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, projenin 4 yılda tamamlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

Önemli bir gelişme yaşanan projeden Çiftay, ayrıldı ve ortaklık sona erdi. Tabelalardan da “Çiftay” ifadesi çıkartıldı. Kaynaklar, “İşlemler büyük ölçüde tamamlandı” diye konuştu.


Geri Dön