25 / 04 / 2024

43. Yapı Fuarı'na pandemiye rağmen yüksek katılım!

43. Yapı Fuarı'na pandemiye rağmen yüksek katılım!

Merakla beklenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’a 14 ülkeden 238 yabancı satın almacıyı ağırladı. Fuar’ın gördüğü ilgi Türk yapı sektörünün ihracat konusunda parlak bir döneme girdiği şeklinde yorumlanıyor.



Türkiye’nin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat ve yapı malzemeleri sektörünün bölgesel ve küresel en önemli fuarları arasında bulunan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, hibrit yöntemlerle 43’üncü kez sektör paydaşlarının iş birliği platformu olma misyonunu yerine getiriyor. Bir önceki seneye göre bu yıl katılımcı başına düşen ziyaretçi sayısında yüzde 93’lük bir artış görülürken, Fuarı sanal Ticaret Platformu Hyve Connect aracılığı ile takip eden ziyaretçilerin yüzde 17’si yabancılardan meydana geliyor.

43. Yapı Fuarı na pandemiye rağmen yüksek katılım!

“Yapı sektöründe ihracat hedefleri aşılabilir”

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’da 14 ülkeden 238 yabancı alıcıyı ağırladıklarını dile getiren Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, şunları söyledi: “Fuarımızda yaşanan hareketlilik yapı sektörümüzün hem dış pazarlarda hem de iç pazarda yüksek bir ivme yakalayacağının habercisi. Türkiye’nin en rekabetçi sektörlerinden biri olan yapı alanında yaklaşık 3 yıldır 21 milyar dolar seviyelerinde ihracat gerçekleşiyor. Önümüzdeki iki yıl içerisinde hedefin 23 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğunu biliyoruz ama fuarımızda gördüğümüz manzara bu hedefin de aşılabileceğini bize gösterdi. Yeni normal, tüm dünyada insanları evlerinde daha fazla yaşamaya itti ve insanlar yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek için adımlar atıyorlar. Türkiye’de de durum benzer. Ancak Türkiye’de ayrıca deprem risklerine bağlı kentsel dönüşüm atağının yeniden hareketlenmesi yapı sektörü açısından ciddi bir yükseliş başlatacak.”

Fuarların dünyada pandemiye bağlı olarak yaşanan ekonomik durgunluğu aşmakta hayati bir sorumluluk taşıdığını belirten Ülgen, tüm sağlık önlemlerini alarak misafirlerini ağırladıklarını, uzaktan erişimli yöntemlerle de önceki yıllara göre kat be kat geniş bir katılım sağlayabildiklerini söyledi. Kemal Ülgen şunları dile getirdi:  “Covid-19’un ilk günlerine kıyasla bugün, ticari hareketlilik açısından yeni bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Katılımcılarımızın pek çoğu, fuar sona ermeden önümüzdeki yıl içinde yerlerini ayırdılar. Özellikle post-pandemi dönemi için tüm sektör ve paydaşları açısından fuara olan ilginin hepimiz için çok büyük bir motivasyon olduğunu belirtmek isterim. Ortadoğu, Rusya ve Ukrayna ile yakın coğrafya dahil olmak üzere pek çok ülkeden ziyaretçi ağırlıyoruz. Fuarımızı Hyve’ın uluslararası tecrübesi ve yerel ile uluslararası sağlık otoritelerinin deneyimlerinden yararlanarak oluşturduğu Safe & Secure standartları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Safe & Secure önlemlerimiz Sosyal Mesafe, Koruma ve Tespit, Temizlik ve Hijyen, Bildirim başlıklarını içerdiğini de belirtmek isterim. “Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık” yaklaşımı ile tüm fuarlarımızda olduğu gibi Yapı Fuarımızda, önce sağlık diyoruz. Gerek bu tutumumuz gerekse ziyaretçi ve alıcı katılımları nedeniyle, katılımcılarımız memnuniyetlerini ifade ediyor.”

 

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul'un 3'üncü gününde neler konuşuldu?


Geri Dön