29 / 03 / 2024

49 inşaat firması 119 projede kampanya başlattı!

49 inşaat firması 119 projede kampanya başlattı!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER'in ekonomik büyümeye katkıda bulunmak ve sektöre ivme kazandırmak için ''Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye'' kampanyasına 49 inşaat firması 119 projesiyle destek verdi.






Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), ekonomik büyümeye katkıda bulunmak ve sektöre ivme kazandırmak için Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasına öncülük ediyor. Ülkenin geçtiği bu zor dönemde ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak hayata geçen kampanya sayesinde vatandaşlar, daha kolay şartlarda ev sahibi olma imkanı yakalıyor. 



PEŞİNAT YÜZDE 20 YE İNDİ 



Tüm üyeleriyle birlikte istihdamın artması ve sektörün ekonomiye katma değer sağlaması için çalışmalarına devam eden GYODER, bu kampanyayla birlikte ortak bir kalkınma hareketi başlatmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında GYODER üyesi 49 üye firmanın 119 projesinden 60 bine yalan gayrimenkul, 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7'lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunuluyor. 31 Ağustos'a kadar sürecek kampanyada satılan konutlar için peşinat yüzde 20 olurken, yüzde 5 de ara ödeme yapılıyor. Bu kampanya ile gayrimenkul sektörünün mevcut durumdan minimum seviyede etkilenmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. 




Kampanya kapsamındaki firmalar ve projeleri: 


Akkuş Gayrimenkul: Alyatrio 



AND Gayrimenkul: AND Pastel 



Ant Yapı: Anthill Residence, Antteras ve Antasya Residence 



Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz İstanbul 



Atış Yapı: Atış Premium Bursa 



Avrupa Konutları: Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Atakent 4 



Babacan Holding: Babacan Premium, Babacan Palace, Babacan Port Royal 



Bakyapı: Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum 



CathayGroup: Basın Ekspres Nivo 



Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360, Metropol 



Dap Yapı: İstmarina, Adamkule 



Demir İnşaat: Demir Romance, Demir La Vida 



DKY İnşaat: DKY Ada, DKY Kartal, DKY Business Kartal ve Lokum Evler 



Dumankaya: Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi



Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal 



Eroğlu Yapı: Skyland istanbul, Harmony Tovvers, Merter Platform,Yeni Moda 



EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul 



Extensa İstanbul: Bomonti Modern Palas 



Fer Yapı: Premier Kampüs Ofis, iTower Bomonti, Parima Merter 



Gedizler Yapı: İkinci Evre 



Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Şehristan Konutları 



Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 



İş GYO: Manzara Adalar, Inistanbul 



Kavi Yapı: Home Aves 



Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova, Point Bornova 



Kiler GYO: Refecans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Tovvers, Referans Kartal Kordonboyu 



Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy 



Mar Yapı: G YOO Inspired by Starck, G Marin Managed by Divan 



NEF: Nef Ataköy 22, Nef Merter 12, Inistanbul 



Nurol GYO: Nurol Park 



Ortadoğu Grup: Resim İstanbul 



Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle 



Pekdemir: Evimiz Kocaeli 



Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul 



Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal 



Selin Yapı: Rings Rezidans 



Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, incek Blue, incekGreen, Ege Yakası, Bursa Modern 



Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli 



Sur Yapı: Exen istanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, ilkbahar, Marka Rezidans 



Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir 



Tekfen Emlak: HEP İstanbul 



Tepe Mesa: Park Mozaik 



Torunlar GYO: 5, Levent, Torun Center, Korupark Terrace, Mail of İstanbul 



Toya Yapı: Toya Moda, Toya Dovvntovvn, Toya Vista, Avcılar Park, Q Studio, QENT istinye 



Turyap:  Ankara  Golfkent 



Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos Konut Projesi 



Yenigün İnşaat: The House Residence Bomonti 






GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik ;







"HER ne kadar 15 Temmuz menfur darbe girişimi gündemdeki tazeliğini korusada, ülkemizin son dönemde karşılaştığı tek sorun bu değildir. Kabul edilmelidir ki 15 Temmuz darbe girişimi vatana ve milletimize en büyük ihanettir. Bunun büyüklüğü önceki sorunlarımızı unutturamaz. Ankara-İstanbul terör saldırıları, yine malum terör örgütünün polisimizi, adliyemizi kullanarak kurduğu desiseler ülkemiz ve insanımız üzerinde moral tahribatına sebep olmuştur. Bunu somut olarak ölçebiliyoruz. Örneğin tüketici güven endeksi düşmüştür. Bu böyle ise bir şeyler yapılmalıdır. Ekonomi canlanmalıdır. Satışlar artmalı, güven endeksi yükselmelidir. Bugün kâr günü değil fedakarlık günüdür. Bu nedenle gayrimenkul sektörü davete fedakarca, cesurca tepki vermiş, talebin canlanması için vadeler uzamış, vade farkları düşmüştür. Bankalarımız faizleri düşürmek için harekete geçmişler, gayret içindeler. Tüketici mesajımızı almıştır. Fırsatı okumuş, kazancı görmüştür. Okuyoruz ki; sektörümüzde ağustos ayı için olağan olmayan oranda satışlar artmıştı. Tüketici bu fırsatı değerlendirecek, kazanacak, ekonomi hızlanacak, ülkemiz kazanacak. Sektörümüz, bankalarımız, basınımız el eleyiz. Biz ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Hız kesmiyoruz. Gelecek bugünden güzel olacaktır."




GYODER Başkanı Aziz Torun: Elimizi taşın altına koyduk



GYODER Başkam Aziz Torun: "Milli bir görev olarak başlattığımız bu tarihi kampanyamız kısa süre içinde sektörde büyük bir hareketlilik ve canlılık yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve GYODER'in çağrılarına uyarak bankaların bu süreçte faiz indirme yönünde karar alması oldukça önemli ve iyi niyetli bir adımdır. Finansman maliyetinin azaltılması milli ekonomi seferberliği başlattığımız bu günlerde yalnızca gayrimenkul sektörü için değil tüm sektörler ve yatırmalar için kritik önem taşımaktadır. Türk ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme için asıl beklentimiz yıllık bazda faizlerin yüzde 10'un altına düşmesidir. Bu topyekun yürütülen seferberlikte ekonominin tüm çarklarının uyum içinde çalışması ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu büyük bir olgunlukla yerine getirmesi tarihi bir sorumluluktur. Biz GYODER üyesi özel sektör temsilcileri olarak elimizi taşı altına koyduk. Bankalardan gelen desteğin devamım bekliyoruz. 


Bu aslında bu sadece GYODER'in değil, tüm iş dünyasının çağrısıdır. Biz özel sektör olarak işimizin başındayız, çalışıyoruz. Ciddi bir fedakarlık yapıyoruz, göğüslediğimiz bu ipin ucundan bankalara siz de tutun diyoruz." 



Bankaların katkısı artmalı 



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: "Kampanya gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilançolarına olumsuz bir etki yapmayacak ve piyasada domino etkisi yaratacak. Bankaların konut kredisi faizlerini indirmeleri olumlu bir adım. Önümüzdeki dönemde bankalar tarafından sektöre daha da fazla katkı verilmesi gerekiyor.




Sözcü




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


31 Ağustos'a kadar sürecek kampanya kapsamında GYODER üyesi 49 firma, 119 projesini 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.70’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunuyor. Peşinat yüzde 20 olurken, yüzde 5 de ara ödeme yapılıyor. 


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), ekonomik büyümeye katkıda bulunmak ve sektöre ivme kazandırmak için “Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye” kampanyasına öncülük ediyor. Kampanya kapsamında GYODER üyesi 49 üye firmanın 119 projesinden 60 bine yakın gayrimenkul, 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunuluyor. 31 Ağustos'a kadar sürecek kampanyada satılan konutlar için peşinat yüzde 20 olurken, yüzde 5 de ara ödeme yapılıyor. 


YILLIK %10’UN ALTINA İNMELİ 


GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanyanın büyük bir ilgi ile devam ettiğini söyledi. Torun, sözlerine şöyle devam etti: "Milli bir görev olarak başlattığımız bu tarihi kampanyamız kısa süre içinde sektörde büyük bir hareketlilik ve canlılık oluşturdu.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrılarına uyarak bankaların faiz indirme yönünde karar alması oldukça önemli ve iyi niyetli bir adım. Finansman maliyetinin azaltılması milli ekonomi seferberliği başlattığımız bu günlerde yalnızca gayrimenkul sektörü için değil tüm sektörler ve yatırımcılar için kritik önem taşımaktadır. Türk ekonomisinde sürdürülebilir bir büyüme için asıl beklentimiz yıllık bazda faizlerin yüzde 10’un altına düşmesidir. 


ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK 


Bu topyekûn yürütülen seferberlikte ekonominin tüm çarklarının uyumlu çalışması ve herkesin üzerine düşeni yapması tarihi bir sorumluluktur. Elimizi taşın altına koyduk. Bankalardan gelen desteğin devamını bekliyoruz. Bu aslında sadece GYODER’in değil, tüm iş dünyasının çağırısıdır. Biz özel sektör olarak işimizin başındayız, çalışıyoruz. Ciddi bir fedakarlık yapıyoruz, göğüslediğimiz bu ipin ucundan bankalara siz de tutun diyoruz."


Satışlar ‘olağan olmayan’ bir şekilde artış gösterdi


Avni Çelik, “Bankalarımız faizleri düşürmek için harekete geçmişler, gayret içindeler. Tüketici mesajımızı almıştır. Fırsatı okumuş kazancı görmüştür. Okuyoruz ki; sektörümüzde Ağustos ayı için olağan olmayan oranda satışlar artmıştır. Tüketici bu fırsatı değerlendirecek, kazanacak, ekonomi hızlanacak, ülkemiz kazanacak. Sektörümüz, bankalarımız, basınımız el eleyiz. Biz ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Hız kesmiyoruz. Gelecek bugünden güzel olacaktır” dedi. 


Kampanyaya hangi firmalar katılıyor


Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye Konut Kampanyası'na katılacak GYODER üyeleri ise şöyle: Ağaoğlu,Akkuş Gayrimenkul,AND Gayrimenkul, Ant Yapı, Astay Gayrimenkul, Atış Yapı,Avrupa Konutları, Babacan Holding, Bakyapı, Cathay Group, Çalık Gayrimenkul, Dap Yapı, Demir İnşaat, DKY İnşaat, Dumankaya, Ege Yapı, Emlak Konut GYO, Eroğlu Yapı, EYG Grup, Extensa İstanbul, Fer Yapı, Gedizler Yapı, Halk GYO, Hasanoğlu İnşaat, İş GYO, Kavi Yapı, Kavuklar İnşaat, Kiler GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, NEF, Nurol GYO, Ortadoğu Grup, Pana Yapı, Pekdemir, Piyalepaşa İstanbul, Propa İnşaat, Selin Yapı, Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Tekfen Emlak, Tepe Mesa, Torunlar GYO, Toya Yapı, Turyap, Vakıf GYO, Yenigün İnşaat.


Kâr değil fedakârlık günüdür


GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik şöyle konuştu: “Darbe girişimi vatana ve milletimize en büyük ihanettir. Bunun büyüklüğü önceki sorunlarımızı unutturamaz. Bir şeyler yapılmalıdır. Ekonomi canlanmalıdır. Bugün kâr günü değil fedakârlık günüdür. Bu nedenle gayrimenkul sektörü davete fedakârca, cesurca tepki vermiş, talebin canlanması için vadeler uzamış, vade farkları düşmüştür."


Bankalar katkı vermeli 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da şu açıklamayı yaptı: “Kampanya gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmaların bilançolarına olumsuz bir etki yapmayacak ve piyasada domino etkisi yaratacak. Bankaların konut kredisi faizlerini indirmeleri olumlu bir adım. Önümüzdeki dönemde bankalar tarafından sektöre daha da fazla katkı verilmesi gerekiyor.” 


Kampanya kapsamındaki projeler:


1- Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork 

2- Akkuş Gayrimenkul: Alyatrio 

3- AND Gayrimenkul: AND Pastel 

4- Ant Yapı:Anthill Residence, Antteras ve Antasya Residence 

5- Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz

6- Atış Yapı: Atış Premium Bursa 

7- Avrupa Konutları: Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Atakent 4 

8- Babacan: Babacan Premium, Babacan Palace, Babacan Port Royal 

9- Bakyapı: Konya Prestij Park,  Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum 

10- CathayGroup: Basın Ekspres Nivo 

11- Çalık: Tarlabaşı 360, Metropol 

12- Dap Yapı:İstmarina, Adamkule 

13- Demir İnşaat: Romance, La Vida 

14- DKY İnşaat: DKY Ada, DKY Kartal, Business Kartal ve Lokum Evler 

15- Dumankaya:Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi 

16- Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal 

17- Eroğlu: Skyland, Harmony Towers, Merter Platform,Yeni Moda 

18- EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul 

19- Extensa İstanbul: Bomonti Modern Palas 

20- Fer Yapı: Premier Kampüs Ofis,  iTower Bomonti, Parima Merter 

21- Gedizler Yapı: İkinci Ev're 

22- Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Şehristan Konutları 

23- Hasanoğlu: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Ispartakule 3 

24- İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul 

25- Kavi Yapı: Home Aves 

26- Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova, Point Bornova 

27- Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu 

28- Kuzu Grup:SeaPearl Ataköy 

29- Mar Yapı: G YOO Inspired by Starck, G Marin Managed by Divan 

30- NEF: Nef Ataköy 22, Nef Merter 12, İnistanbul 

31- Nurol GYO: Nurol Park 

32- Ortadoğu Grup: Resim İstanbul 

33- Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle 

34- Pekdemir: Evimiz Kocaeli 

35- Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul 

36- Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal 

37- Selin Yapı: Rings Rezidans 

38- Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncekGreen, Ege Yakası, Bursa Modern 

39- Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli 

40- Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Marka Rezidans 

41- Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir 

42- Tekfen Emlak: HEP İstanbul 

43- Tepe Mesa: Park Mozaik 

44- Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace, Mall of İstanbul 

45- Toya Yapı: Toya Moda, Toya Downtown, Toya Vista, Avcılar Park, Q Studio, QENT İstinye 

46- Turyap: Ankara Golfkent 

47- Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos 

48- Yenigün İnşaat: The House Residence Bomonti 




Akşam



Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


FİNANSAL gücü olan yatırımcılar, bu tarihi fırsatı kaçırmasınlar. Çünkü konut fiyatları yılbaşına doğru tekrar eski seyrine dönecektir. Büyük Miletimize Büyük Kampanya günleri kapsamında tek tek inceleme fırsatı bulduğum projelerin bir kısmı anahtar teslim iken bir kısmı lansmanı daha birkaç ay önce yapılanlardan oluşuyor. Tercih sizlerin... 


Satışa sunulan tüm üniteler Türkiye'nin marka projelerine imza atmış olan firmaların eseri. Bu noktada Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum'u kutlamak gerek. Sayın Kurum, verdiği 'Ekonomik darbeyi engelleriz' mesajı ile sektöre moral aşıladı ve gayrimenkul sektöründe dayanışma ruhunun kapısını araladı. Bu kapının açılmasında desteklerini ortaya koyan başta GYODER'in Başkanı Aziz Torun olmak üzere GYODER'in Yüksek İştişare Kurulu Üyeleri ve şirketler bazlı yöneticilerine teşekkür etmek gerekiyor. 


BAYRAM HAVASINDA ALIŞVERİŞ GÜNLERİ 

Çünkü hepsi sektöre ivme kazandırmak kadar bu ülke için fedakârlıklarını da ortaya koydular. Sonuç olarak, bu vatan toprağı için canını hiçe sayan şehitlerimize ve darbe kalkışmasının bastırılmasında rol oynayan gazilerimizle her bir vatan evladına ayrı ayrı şükranlarını sunan gayrimenkul dünyasının öncü firmalarının bu girişimi ekonomimiz kadar mutlu bir yuva özlemi içinde olanlara da cesaret verdi. Adeta bayram havasında geçen bu alışveriş günlerinin herkese bereket getirmesini diliyoruz. 


ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINA UYDULAR 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın bankalara'konut alımlarında faiz oranlarını yıllık şöyle 9'a doğru çekiverin'çağrısı yerini buldu ve bankalar art arda konut faiz oranlarında indirime gitti. 


50 milyarlık kampanya 

15 Temmuz darbe girişimin ardından Emlak Konut GYO öncülüğünde konut sektörü adeta kampanya atağına geçti. Şirketler ekonomiye ve sektöre ivme katmak adına kimi faizi indirdi, kimi peşinatı kaldırdı kimi ise fiyatları indirdi. Emlak Konut GYO, 30 projede 15 bin konut ve ticari üniteyle,GYODER ise 49 firma 90'ın üzerinde projede toplamda 57 bin civarında konut ve 3 bin ofis ile 50 milyar lira büyüklüğündeki kampanyada lokomotif rolü üstleniyor.


Güneş



Haber Yeni Birlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GAYRİMENKUL ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ekonomik büyümeye katılımda bulunmak ve sektöre ivme kazandırmak için Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasına öncülük ediyor. 31 Ağustos'a kadar sürecek Kampanya kapsamında GYODER üyesi 49 üye firmanın 119 projesinden 60 bine yakın gayrimenkul, 120 ay vadeli ve aylık yüzde 0.70'lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunuluyor. 


Yeni Birlik


Geri Dön