29 / 03 / 2024

5. Levent elektrik iletim sistemi projesi 6 ayda tamamlanacak!

5. Levent elektrik iletim sistemi projesi 6 ayda tamamlanacak!

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülecek.



Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülecek. Proje alanından geçen farklı büyüklüklerdeki 4 farklı yüksek gerilim hattının büyük bir bölümü yer altına alınırken, bir bölümünün de yeri değiştirilecek. 7 kilometrelik bir alanı kapsayan dönüşüm projesi için özel üretilen 55 bin metrelik kablo kullanılacak. 80 milyon TL’lik ek yatırım ile hayata geçirilen proje, bugüne kadar özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük elektrik iletim sistemi dönüşüm projesi olacak. 


6 AYDA TAMAMLANACAK 


Projeyle ilgili bilgi veren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. 6 ay sonra İstanbul daha güvenli bir şebekeye kavuşacak" dedi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ise “Elektrik iletim dönüşüm projesi yalnızca 5. Levent arazisini değil hattın geçtiği tüm semtleri ilgilendiren bir çevre projesidir” diye konuştu.


www.5levent.com.tr


Akşam



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'da semtlerin üzerine kabus gibi çöken yüksek gerilim hatları, insan sağlığına zarar vermelerinin yanı sıra, kentin görüntüsünü de bozuyor. Ayrıca, kentsel dönüşüm sürecinde, geçtikleri bölgelerde emsallerin de düşük kalması nedeniyle, bina dönüşümünün önündeki en büyük engel oluyorlar. İstanbul'da birçok semtte yaşanan bu sorun, Batışehir, 5. Levent gibi büyük projeler üreten şirketler tarafından bir bir çözülmeye başladı. Böylece bu projelerin çevresinde konumlanan bölgelerde emsal artışlarına da yol açılmış oldu. 


Eyüp Alibeyköy'deki Mevlana, Çırçır, Akşemsettin ve Güzeltepe mahallelerinin yüksek gerilimden kurtulacak olması bölgede heyecan yarattı. Torunlar GYO'nun gerilim hatlarını yer altına alma çalışmalarına başlamasının ardından bölgede yer alan Mevlana Sitesi. Öğretmenler Sitesi, Akın Sitesi gibi sitelerin dönüşümü için müteahhitler kat malikleri ile görüşmelere başladılar. Gül İnşat'tan Mutlu İnşaat'a kadar irili ufaklı müteahhitler bölgede dönüşüm görüşmelerini hızlandırdı. 


Torunlar GYO, KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında yapımına başladığı 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarını yer altına almak üzere TEDAŞ ile anlaşma imzaladı. 80 milyon liralık yatırımla, proje alanından geçen farklı büyüklüklerdeki dört farklı yüksek gerilim hattının büyük bir bölümü yer altına alındı, gerilim hattının yönü de değiştirildi. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bölgede yer alan Mevlana. Çırçır, Akşemsettin ve Güzeltepe mahallelerinin yüksek gerilimden kurtulacağını söylüyor. Torun, bu bölgelerde yüksek gerilim hattı nedeniyle emsal verilmediği için dönüşüm yapılamadığına dikkat çekerek, "Bu bölgelerde dönüşümün önünü açmış olduk" diyor. 


Ekonomist


Geri Dön