26 / 04 / 2024

5 yıl vadede en düşük konut kredisi faiz oranları!

5 yıl vadede en düşük konut kredisi faiz oranları!

Konut kredisi faiz indirimleri devam ediyor. Peki bankaların indirimler sonrasında 5 yıl vadede uyguladıkları faiz oranları ne kadar?



Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş ivmesi devam ediyor. Özel bankalar faiz oranlarında daha cazip fırsatlar sunmak için farklı kampanyalar uyguluyor. Bu kapsamda 60 ay vade de kimi banka faiz oranlarını 120 aya göre daha düşük tutarken kimi banka daha yüksek tutuyor.

Konut kredilerinde vade sayısı uzadıkça aylık ödeme miktarı düşüş gösterse de artan her vade için kredinin toplam geri ödeme miktarı da artmaktadır. Durum böyle olunca konut kredisi kullanmak isteyen vatandaş en uygun konut kredisi hesaplamasını kendi bütçesi ve aylık yapabileceği ödeme miktarı ışığında yapmalıdır. Yine de aynı tutar üzerinden çekilen konut kredilerinde 60 ay vade ile 120 ay vade arasında ciddi geri ödeme farkı olduğu bilinmelidir. 60 ay vade de masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranları şu şekilde;

1-    Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı kapsamında kar payı oranlarını 60 aya kadar vadelerde %1.89 olarak uyguluyor.

2-    Ziraat Bankası

Ziraat Bankası da 100 bin TL ye kadar konut kredisi kullandırımlarında 60 ay vadede %1.98 faiz oranı sunuyor.

3-    DenizBank

DenizBank 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde 60 ay vadede %1.99 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

4-    Akbank

Akbank ise 60 vadeli konut kredilerinde %2,01 faiz oranları ile konut kredisi kullandırımı yapıyor.

En Düşük Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı üzerinden 60 ay vadeli 100 bin TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin toplam geri ödemesi 168 bin TL'ye karşılık gelirken, aylık ödeme miktarı ise 2 bin 800 TL oluyor.

 

Aralık 2018'de en düşük konut kredisi faiz oranı kaç?
 


Geri Dön