25 / 04 / 2024

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

Öğrenciler ve veliler isyanda! Pendik'te 6 kilometrelik okul yolu için 17 bin 700 lira ücret istendi. Herkes, okul servis fiyatlarından rahatsız. Fahiş artan servis fiyatlarında usulsüzlük olduğu ortaya çıktı. Veliler bu fiyatları ödeyemeyince, öğrenciler yaya kaldı. İşte haberin detayları….



Pendik'te 6 kilometrelik okul yolu için 17 bin 700 lira ücret ödeyen veli, okul servis şirketini Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edince kızı servis listesinden çıkartıldı. Öğrencini velisi Salih Aygül, okulun tek servis firmasıyla anlaşması olduğunu belirterek, kızının bu durum nedeniyle mağdur olduğunu belirtti. Kızının listeden çıkartılma nedenini öğrenmek için servis firmasını arayan Aygül, firma yetkilisinden 'Tüketici Hakem Heyetine şikayette bulunulduğu için kızınız listeden çıkartıldı' yanıtını aldı.

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

Veli Salih Aygül, Pendik'teki oturduğu evden, kızının okulu arasındaki 6.2 kilometrelik yol için, 17 bin 70 TL servis ücreti ödedi. Aygül ödediği ücretin İBB'nin Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün belirleniş olduğu ücret tarifesiyle karşılaştırdı. Yaptığı hesaplamada ödemesi gereken rakamın 9 bin 705 lira olduğu anlaşıldı. Salih Aygül, aradaki büyük fark nedeniyle haksızlığa karşı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Aygül'ün şikayetine karşılık, servis şirketi sözleşmeyi iptal etti.

Aygül'ün ödediği 17 bin 70 TL’yi iade eden şirket, okulun ilk gününde kızını servis listesinden sildi. Okulun tek servis firmasıyla çalıştığını belirten veli Aygül, çocuğunun mağdur olduğunu söyledi.

6 km’lik okul servisi için 17 bin 700 lira! Okul servislerinde fiyatlar uçuşa geçti!

Benzer durumu birçok kişinin yaşadığını belirten Salih Aygül normal tarifenin iki katı ücret ödediklerini belirterek, "Okullar açılmadan, daha kayıt dönemindeyken okuldan mesaj geldi. Servisten faydalanabilmek için başvuru yapmanız gerektiğini söylediler. İlk yaptığım görüşmede belirlenen ücretin çok yüksek olduğunu gördüm. Bununla alakalı araştırmalar yaptım. UKOME'nin belirlemiş olduğu fiyat tarifesini gördüm. Bunu onlara hatırlattım fakat, ödeme yapmazsam, kızımın servis kaydının yapılmayacağı söylendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön