19 / 04 / 2024

6 milyon kişi KEY bekliyor

6 milyon kişi KEY bekliyor

Listede adı olmayanlar veya eksik ödeme yapılan 6 milyon kişi Konut Edindirme Yardımı alacakları için 28 Haziran'ı bekliyor



Konut Edindirme Yardımı (KEY) alacakları, 28 Temmuz 2008'de Ziraat Banka'larınca ödenmeye başlanmış ancak milyonlarca hak sahibinin adı ya listelerde yer almamış ya da hak ettikleri rakamlar ödenmemişti. Emekliler, ölen hak sahipleri, mirasçılar ve boşanmış kadınlarla birlikte Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 20'si KEY'de hak sahibi oldu. Haklarını alamayan yaklaşık 6 milyon kişi ikinci listenin açıklanmasını bekliyor.

6 AY SÜRE VERİLDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu ve kamu kurumları 28 Aralık 2008'de yayınlamaları gereken ikinci listeyi yetiştiremeyince TBMM tarafından 6 aylık süre verilmişti. Bu süre 28 Haziran Pazar günü sona eriyor. İkinci listenin en geç bu tarihte açıklanması gerekiyor.

EKSİKLİKLER VAR
Kamuda çalışan işçi ve memurlar için çalıştıkları kurumlarca, özel sektör çalışanları için SGK, isim listeleri ile bu isimlere göre kaç lira KEY ödentisi olduğunu belirten listeleri 28 Şubat 2008 günü Tasfiye Halindeki Türkiye Emlak Bankası'na verdi. ww.keyodemeleri.com web sayfasından vatandaşlık numarası ve sosyal güvenlik numarası ile öğrenilebilen isim listelerinde bulunanlar için de KEY rakamlarında eksiklikler mevcut.
Yenişafak


Geri Dön