28 / 03 / 2024

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor? 

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor? 

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artıştan dolayı hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.



Yeni koronavirüs genelgesine göre sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletilmişti. Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışla birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saat kaçta başlıyor? Hangi günler 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulanıyor? İşte 65 yaş üstü vatandaşlar için yasak saatleri ve yapılan kısıtlamalar...

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamaya göre; 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler belirli saatlerde dışarı çıkabilecek. Milliet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeni bir karar alınıncaya kadar tüm illerde 65 yaş ve üstü kişiler 10.00-13.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında dışarı çıkmaları yasak.

65 YAŞ ÜSTÜ TOPLU TAŞIMAYA BİNEBİLİYOR MU? 

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaş 18.11.2020 tarihli ve 19161 sayılı Genelge ile belirlenen saatler içerisinde (10.00-­13.00, 13.00­-16.00 saatleri arası) şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları kısıtlandı.

ZORUNLU HALLER SAYILACAK DURUMLAR

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, Ceza infaz kurumlarından salıverilen,Vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya Bakanlığımıza ait E­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön