18 / 04 / 2024

68'in simge oteli yeniden açılıyor!

68'in simge oteli yeniden açılıyor!

1968 yılında Türkiye'ye gelen ABD'ye ait 6'ıncı Filo'ya bağlı askerlerin kaldığı Opera Otel'i yeniden açılıyor



1968 yılında Türkiye'ye gelen ABD'ye ait 6'ıncı Filo'ya bağlı askerlerin kaldığı, 2004 yılında yıkılan Taksim Gümüşsuyu'ndaki eski Opera Otel'i, yeniden hayat buluyor Opera Otel'ini 2003 yılında satın alarak yıkan Haydar Sezen, eski otel arsasının üzerine 4 milyon Euro tutarında bir yatırımla yen otel inşa ediyor. Otel 2011 yılında yine Opera Otel adı müşteri kabul edecek.

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait 6'ıncı Filo, 1968 Temmuz'unda Dolmabahçe'ye t demir attığında, devrimci gençler tarafından büyük protestolarla karşılanmıştı. Gösterilerden birinden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsüyü Öğrenci Yurdu'na yapılan polis baskınında öğrencilerden Vedat Demircioğlu pencereden düşerek ağır yaralandı. Birkaç gün sonra ise hayatım yitirdi.
 
Vedat Demircioğlu'nun ölümü üzerine gösteriler daha da kalabalıklaşarak devam etti ve 16 Temmuz 1968'de Dolmabahçe'de Amerikan askerlerinin denize dökülmesi eylemiyle sonuçlandı. İTÜ Gümüşsüyü Kampusu'nün tam çaprazında Amerikan askerlerinin kaldığı iki yıldızlı Opera Oteli'nin önü, o dönem büyük öğrenci eylemlerine sahne oldu. 2004 yılında yıkılan, 68 öğrenci olaylarının bu simge binalarından eski Opera Oteli, yeniden otel binası olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Aynı yere rezidans projesi

Opera Oteli'ni 2003 yılında satın alarak yıkan Arıtaş Mühendislik'in sahibi Haydar Sezen ve ortakları Ahmet ve Ümit Pakova kardeşler, 750 metrekare büyüklüğündeki eski otel arsasının üzerine 4 milyon Euro tutarında bir yatırımla bu sefer 4 yıldızlı ve 15 katlı yeni bir otel inşa ediyor.
2011'in Şubat ayında açılacak olan otel, yine Opera Otel adıyla hizmet verecek. Toplam 76 odalı otelde 3 toplantı salonu, açık havuz, fıtness center, sauna, Türk Hamamı, 1 adet roof b; by'de ise bir restoran yer alacak. Haydar Sezen'in Gümüşsüyü gayrimenkul yatırımı Opera Ot sınırlı değil elbette. Sezen, Güm Askeri Hastanesi'nin hemen kar Opera Oteli'nin iki bina yanında ğımiz yıl kat karşılığı olarak yatı başladığı Opera Residences adındaki butik bir projeyi hayata geçird lamda 2 milyon dolara mal olaı de, Haydar Sezen'in yüzde 50 oranındaki hissesi yer alırken, geri kalan yi oranındaki hisse ise arsa şahit Çakıroğlu ve kızı Berrin Ünver'e ait.
Ekonomist

 


Geri Dön