26 / 04 / 2024

7 ay önce açılan Buca Çarşı atıl halde duruyor!

7 ay önce açılan Buca Çarşı atıl halde duruyor!

Yerel seçimler öncesinde inşaatı tamamlanmadan CHP’li Buca Belediyesi tarafından açılan Buca Çarşı, 7 aydır öylece duruyor. 



İzmir'de CHP'li Buca Belediyesi tarafından 31 Mart yerel seçimleri öncesi inşaatı tamamlanamayan Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı görkemli bir törenle açıldı. Ancak açılışın üzerinden 7 ay geçmesine karşı atıl vaziyette kaldı. 

Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre; dönemin CHP'li Belediye Başkanı Levent Piriştina ve mevcut başkan Erhan Kılıç tarafından apar topar açılan Buca Çarşı altyapı sisteminin düzgün yapılmaması nedeniyle kullanıma hala açılamadı. Ne zaman kullanıma açılacağı belli olmayan Buca Çarşı'nın duvarları bile sıvalı halde duruyor. 

Projenin pazarcılar için uygun olmadığı kaydedilirken, AK Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PROJE YARIM KALDI

Buca ilçesinin yeni kent merkezi olarak planlanan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi Buca Çarşı'nın açılışı yerel seçimler öncesi apar topar gerçekleştiğini belirten Başkan Boyla, "Açılıştan sonra Buca Çarşı'nın hizmete gireceği söylenmişti. Ancak hala daha inşaat halinde olan Buca Çarşı hali hazırda işleve geçemedi. Sıvalı duvar şeklinde atıl duran Buca Çarşı Buca Belediyesi tarafından ihmal ediliyor. Buca Belediyesi'nin yüklü borçları sebebiyle halk mağdur ediliyor. Projeyi Buca eski Belediye Başkanı Levent Piriştina başlattı. Ama ne kendisinin ne de yerine gelen Erhan Kılıç projeyi tamamlayamadı. Sadece yerel seçimler öncesi Buca Çarşı üzerinden Bucalı seçmenin gözü boyandı" şeklinde konuştu.


Geri Dön