24 / 04 / 2024

Ukra'ya açılan dolandırıcılık davası 24 Ocak'a ertelendi!

Ukra'ya açılan dolandırıcılık davası 24 Ocak'a ertelendi!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak'a açılan dolandırıcılık davasında 2. duruşma 8. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10:00'da görüldü.




Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak'a açılan dolandırıcılık davasında 2. duruşma 8. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10:00'da görüldü.


Sanıklar Mustafa Kaya, Ahmet  Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Yusuf Adak duruşmada hazır bulundular ve ortak ifadelerinde "Özyurtlar ile kayyumların bilgisi dahilinde 2 Şubat 2016 tarihinde ön protokol imzaladıklarını ve Ekim ayının 2. yarısında resmi anlaşmanın biteceğini,  şu anki Özyurtlarla yapılan anlaşma zemininde tüm mağdurların haklarının korunduğunu, müşterilerinin dışarıda kalmayacağını ve dolandırıcı olmadıklarını  söylediler. Duruşma, savunmanın Özyurtlar ile projenin devrine ilişkin yazılı belge ve başka delilleri sunulması için 24 Ocak 2017 tarihine ertelendi.


Ukracity Komşuları Derneği (UKOM) konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;


Sayın UKOM komşularımız;

Müştekiler; Müyesser Dulundu, Sezai Şenol,Canan Sepken, Jale Acar Yaşar, Gülcihan Bülgili, Müjgan Can Turgut, Ali Özcan, Aytan Pamuk, Zerrin Anıl, Fatma Balcı, Semra Vural, Selçuk Arık ve Mehmet Ekiz tarafından açılan  Ukra şirket ortakları (Mustafa Kaya, Ahmet Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Yusuf Adak) hakkında Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı  sebebiyle görülen davanın 2. duruşması yapıldı.


Sanıklar (Mustafa Kaya, Ahmet  Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Yusuf Adak) duruşmada hazır bulundular ve ortak ifadelerinde "Özyurtlar ile kayyumların bilgisi dahilinde 2 Şubat 2016 tarihinde ön protokol imzaladıklarını ve ekim ayının 2. yarısında resmi anlaşmanın biteceğini,  şu anki Özyurtlarla yapılan anlaşma zemininde tüm mağdurların haklarının korunduğunu, müşterilerinin dışarıda kalmayacağını ve dolandırıcı olmadıklarını söylediler.


3. duruşma günü; savunmanın Özyurtlar ile projenin devrine ilişkin yazılı belge ve başka delilleri sunması için 24 Ocak 2017 tarihine verilmiştir.


UKOM Yönetimi



Ukra İnşaat 378 ofisin yer aldığı Ukra Han Plus, 800 konutun yer aldığı Hane Plus projelerinden sonra, 2010 tarihinde en büyük projesi olan  2.560 konut ve 70 dükkanlık Ukra City'e başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz ve Özyurtlar Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt'la görülen UKOM tüm Ukra mağdurlarına inşaatın başlayacağının müjdesini vermişti.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön