29 / 03 / 2024

7 ayda 46,2 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

7 ayda 46,2 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Ekonomi Bakam Zafer Çağlayan, bu yılın 7 ayında 46,2 milyar liralık 3 bin 58 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini belirterek, " Verilen yatırım teşvikleri, işsizliğin çözümünde toprağa atılan tohumlardır" dedi...



 
Ekonomi Bakam Zafer Çağlayan, bu yılın 7 ayında 46,2 milyar liralık 3 bin 58 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini belirterek, " Verilen yatırım teşvikleri, Türkiye'nin büyümesi, cari açığın azaltılması, işsizliğin çözümünde toprağa atılan tohumlardır" değerlendirmesinde bulundu. Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "büyük" desteği ile bölgeler arası gelişmişlik farklarını gidermek ve Türkiye'de üretilmesi mümkün olan ancak üretilmeyen ürünlerin üretimini teşvik etmek amacıyla hazırladıkları Yeni Teşvik Sisteminin emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Bu yılın ocak-temmuz döneminde, öngörülen toplam sabit yatınm tutarı 46,2 milyar lira olan toplam 3 bin 58 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini ve 107 bin 500 kişilik istihdam öngörüldüğünü bildiren Çağlayan, "Verilen yatınm teşvikleri Türkiye'nin büyümesi, cari açığın azaltılması, işsizliğin çözümünde toprağa atılan tohumlardır.

Ekonomi Bakam Zafer Çağlayan, bu yılın 7 ayında 46,2 milyar liralık 3 bin 58 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini belirterek, " Verilen yatırım teşvikleri, Türkiye'nin büyümesi, cari açığın azaltılması, işsizliğin çözümünde toprağa atılan tohumlardır" değerlendirmesinde bulundu.


Ankara Gündem

Geri Dön