26 / 04 / 2024

75 dairenin üzerindeki projelere mescit zorunluluğu!

75 dairenin üzerindeki projelere mescit zorunluluğu!

1 Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olan, “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” uyarınca, 75 ve daha fazla daireli konut sitelerinde mescit yapılması şartı aranacak.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni açılacak okul ve benzeri eğitim kurumunda, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescit yapılması zorunluluğu getirilmişti. Bu zorunluluğun ardından şimdi de sinema, tiyatro, müze, gazino ve lokantalara da mescit şartı konuldu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 1 Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olan, “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” uyarınca, bunda sonra hayata geçirilecek olan sosyal aktivite alanlarında ve 75 ve daha fazla daireli konut sitelerinde de mescit yapılması şartı aranacak.


Alışveriş merkezi, işhanı, fabrika, düğün salonu, lokanta, gazino, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, kongre merkezi, hastane, spor merkezleri, akaryakıt istasyonları, oteller ve turizm tesislerinde mescit, çocuk bakım alanı ve bebek emzirme yeri olacak. 


Tabiat parkı, mesire alanı, bölge parkı, piknik alanı gibi yerlerde de mescit ve bebek emzirme yeri olacak. Yönetmelikte bu mekanların tamamlayıcısı olan abdest alma mekanları ile diğer gerekli mekanların, kolay ve erişilebilir bir yerde olması gerektiği de vurgulandı.


Sözcü 


Geri Dön