25 / 04 / 2024

8 ayda 513 iskan, 593 ruhsat verildi!

8 ayda 513 iskan, 593 ruhsat verildi!

Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Mamak Belediyesi, Ocak Ayı'ndan itibaren 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan vererek ev ve işyeri sahiplerinin yüzünü güldürdü...



Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Mamak Belediyesi, Ocak Ayı'ndan itibaren 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan vererek ev ve işyeri sahiplerinin yüzünü güldürdü. Yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişen Mamak'ta, istihdam oranının ve nüfusun artması beraberinde yeni inşaatları ve konutları getiriyor. 


Kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yapılaşma hızla artarken, kanun ve yönetmeliklere uygun çevre ve şehrin doğal siluetini bozmayan yapılar da hızla yükseliyor. Mamak'ın bugün Ankara'nın en değerli ilçelerinden biri haline geldiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak artık hem konut hem de ticaret bölgesi olarak cazip bir ilçe dedi. 


Yapılan yatırımlar sayesinde ilçede faaliyet gösteren müteahhit sayısının hızla artmasıyla inşaat sektöründe hareketli bir sezonun yaşandığının altını çizen Akgül, belediyeye müracaat eden vatandaşların taleplerine program dahilinde hızlı bir şekilde cevap veriyoruz dedi. 


Akgül, "Vatandaşlarımızın evlerinde huzurla oturabilmeleri, iş yerlerinde de rahatça çalışabilmeleri için iskanın önemi büyüktür. Son beş yılda kaliteli, dayanıklı konut yapımı bölgemizde ciddi bir artış gösterdi. İlçemizin görünümü değişiyor ve bölgemizin değeri artıyor" diye konuştu. Akgül Mamak'ta beş yılda 4190 yapıya iskân verildiğini, 4050 adet yapı ruhsatını da yapı sahiplerine teslim ettiklerini kaydetti. 


Ankara Son Söz 


Geri Dön