28 / 03 / 2024

80'e yakın ülkenin turizmcileri Türkiye'de otel açıyor!

 80'e yakın ülkenin turizmcileri Türkiye'de otel açıyor!

Orta Asya ve Türkiye Turizm Forumu (CATHIC), küresel kriz nedeniyle 2013'te sadece Türkiye'ye odaklanacak. 80'e yakın ülkenin turizmcileri Türkiye'de otel açıyor



Her yıl Orta Asya ve Türkiye Turizm Forumu (CATHIC) adı verilen ve 80'den fazla ülkenin en önemli turizm yatırımcılarının buluştuğu turizm forumu, bu yıl Türkiye'ye odaklanacak. CATHIC Türkiye Temsilcisi Mehmet Önal, dünyadaki ekonomik gelişmeler nedeniyle forumun bu yıl 'Focus on Turkey' (Türkiye'ye odaklan) temasıyla düzenleneceğini açıkladı. Önal, "Dünyadaki ekonomik gelişmeler turizm yatırımlarında yabancı işletmecilerin ilgisini Türkiye'ye çekti. 2013 Türkiye'nin yılı olacak. Çünkü dünyada ekonomik durgunluğun artması bekleniyor. Türkiye ekonomisi özellikle burada otel işletmek isteyen grupları cezbediyor" dedi. Eskiden Türk yatırımcıların yabancı işletmeci bulmak için yurtdışına gittiğini belirten Önal, artık durumun tersine döndüğünü, yabancı işletmecilerin Türk yatırımcıların ayağına kadar geldiğini söyledi. Önal, "4-6 Şubat 2013'te yapılacak forum için yabancı otel işleten gruplar Türkiye'de otel açmak ve yatırımcılarla tanışmak için kelimenin tam anlamıyla sıraya girdi" diye konuştu. 


YATIRIM DÜŞÜNEN VAR 

Geçen yıllarda yapılan forumlarda Mandarin Oriental, Jumeiarah, Shangri La, Armani gibi lüks grupların Türkiye'de otel işletmek için çalışmalara başladığını hatırlatan Önal, "Yabancılar yatırım yerine işletme ya da franchisingi tercih eder. Ancak birkaç otel grubunun yatırım için de istekli olduğunu gördük" dedi. 


ÜNLÜ TURZİMCİLER LONDRA'YA DAVET EDİLDİ

Önal, Türkiye'ye olan ilginin İstanbul'da yapılan CATHIC forumu öncesinde, Londra'da eylülde yapılacak Hot E isimli turizm forumunda da gündeme geldiğini söyledi. Önal, forumun organizatörünün Türkiye'deki fırsatları anlatmak için ayrı bir panel açtığını ve kendisini davet ettiğini kaydetti. Forumda Önal, Astay Gayrimenkul'den Attila Öztürk ve Güral Otelleri CEO'su Kamil Berk ile birlikte yabancılara Türk turizm sektöründeki fırsatları anlatacak.

Sabah


Geri Dön