25 / 04 / 2024

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

9 asır önce Paris'te inşa edilen tarihi Notre Dame Katedrali 8.5 saatte kül oldu. Ülkede tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için bağış kampanyası düzenleneceği açıklandı.



Fransa'nın başkenti Paris'te 850 yıl önce inşa edilen tarihi Notre Dame Katedrali'nin alevlere teslim olmasının ardından ülke tam anlamıyla bir şok yaşıyor. 8.5 saat sonra söndürülen yangının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron yangına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Ülkemin her vatandaşı gibi bu akşam bir parçamızın yandığını gördüğüm için üzgünüm."

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

"KORKUNÇ BİR TRAJEDİ"

Olay yerini ziyareti sırasında açıklamalar yapan Macron, Notre Dame yangınını “korkunç bir trajedi” olarak nitelendirdi. Macron, olay yerinde incelemelerde bulunmasının ardından sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı. Fransa Cumhurbaşkanı "Notre Dame alevler içinde. Tüm ulus duygu yüklü. Düşüncelerim bütün Fransızlar ve Katolik dünyasıyla beraber. Tüm yurttaşlarımız gibi ben de parçamızın bu akşam yanmasından üzüntü duyuyorum" açıklamasında bulundu.

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

"YENİDEN İNŞA EDİLECEK"

Yangın yüzünden ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali’ni hep birlikte yeniden inşa edeceklerini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bunun için de uluslarası toplumdan yardım isteyeceğini ifade etti. Yangında katedralin iki kule ve ana binasının kurtarılmasına değinen Macron en kötü senaryonun önlendiğini kaydetti.

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

İLK YARDIM İŞADAMINDAN

Gucci, Saint Laurent ve Alexander McQueen, Bottega Vanega gibi lüks markaları bünyesinde barındıran şirketler grubu Kerin'in Yönetim Kurulu Başkanı, Fransız milyarder François-Henri Pinault, Notre-Dame'ı yeniden inşa etmek için 100 milyon Euro bağışta bulundu. Notre Dame Katedrali'nin yangın sonrası onarılması için online bağış platformunda sayfa açıldığı kaydedildi.


Geri Dön