20 / 04 / 2024

Assassin's Creed Unity Notre Dame Katedrali'ni yeniden yaratacak!

Assassin's Creed Unity Notre Dame Katedrali'ni yeniden yaratacak!

Çıkan yangında büyük zarar gören Fransa'nın sembol yapı yapılarından Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşaa için savaş oyunu Assassin's Creed Unity'den yararlanılacak.



Fransa'nın başkenti Paris'in ikonik yapılarından Notre Dame Katedrali'nin alevlere teslim olmasının yankıları sürüyor. 850 yıllık geçmişe sahip katedralin yeniden inşası için yapılan bağışlar bir milyar dolara ulaştı. Gerekli kaynağın oluşturulması için kısa sürede hatırı sayılır miktarda para toplanırken, tarihi yapının aslına uygun yapılması için ilginç bir öneri sunuldu.

Güneş Gazetesi'nin haberine göre; on sekizinci yüzyılda Fransız Devrimi döneminde geçen Assassin's Creed Unity isimli oyununda gerçeğine bire bir uyarlanan katedralin mimarisinden yararlanılması önerildi. Sosyal medya kullanıcıları popüler oyunun, katedralin inşasına katkıda bulunacağını savundu. Oyun üreticisi Ubisoft tarafından 14 ayda geliştirilen oyunda, Nötre Dame'ı bilgisayar ortamına aslına uygun şekilde aktarabilmek için toplam 5 bin saat mesai harcadı.
 


Geri Dön