29 / 03 / 2024

Notre Dame Katedrali son durum

Notre Dame Katedrali son durum

Nötre Dame Katedrali’nin restorasyon çalışmalarına hız verildi. Mimarlar ilk kez restorasyon projesine ilişkin önerilerini sunarken, bunların arasında en çok ahşap çatının yerine sera yapılsın teklifi oldu.

Assassin's Creed Unity Notre Dame Katedrali'ni yeniden yaratacak!

Çıkan yangında büyük zarar gören Fransa'nın sembol yapı yapılarından Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşaa için savaş oyunu Assassin's Creed Unity'den yararlanılacak.

Geçici Notre Dame Katedrali önerisi!

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan yangında küle dönen Notre-Dame Katedrali'nin papazı Patrick Chauvet, ilginç bir teklifte bulundu. Chauvet, Notre Dame’ın önüne ahşaptan geçici bir katedral yapılmasını istedi. 

Notre Dame Katedrali’nin son hali böyle görüntülendi!

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde geçtiğimiz günlerde yangın çıkmıştı. Notre Dame Katedrali'nin yangından sonraki hali böyle görüntülendi...

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı!

Fransa'nın başkenti Paris'te 15 Nisan 2019 tarihinde çıkan yangında zarar gören Notre Dame Katedrali'nin restorasyonuna hala başlanamadı...

Fransa’daki tarihi Nantes Katedrali’nde yangın!

Fransa'nın Nantes şehrinde yer alan tarihi Saint-Pierre Katedrali'nde yangın çıktı. 

Depremde hasar gören Zagreb Katedrali onarılıyor!

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bulunan Zagreb Katedralindeki 22 Mart'ta yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremde hasarlanmıştı. Katedral onarılıyor...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'ın inşaatı yeniden başladı! 

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'da 15 Nisan 2019'da yangın çıkmıştı. Bir süre sonra katedralin eski haline getirilmesi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Fakat koronavirüs sebebiyle inşaat çalışmalarına ara verilmek zorunda kalındı. Şimdi inşaat çalışmaları tekrar başladı...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' onarılmayı bekliyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce çıkan yangında ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali onarılmayı bekliyor.

New York'taki St. John the Divine Katedrali hastane oluyor!

ABD'de koronavirüs salgını etkilerini günden güne artırıyor. New York'taki St. John the Divine Katedrali'nin 56 yataklı bir hastaneye çevrilmesine karar verildi...

Hırvatistan'daki depremde Zagreb Katedrali'nin güney kulesi büyük hasar gördü!

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bir çok bina ve Zagreb Katedrali'nin güney kulesinin büyük hasar gördü…

Notre Dame yeniden ayağa kalkıyor!

Fransa’nın başkenti Paris’in simge yapıları arasındaki Notre Dame kilisesi için yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.

Notre Dame Katedrali için Türk mimar Sunay Erdem'den çarpıcı fikir!

Dünyaca ünlü mimar Sunay Erdem yanan Notre Dame çatısı için bir proje üretti. Erdem, ''Çatıyı bir kamusal alana çevirebiliriz. Paris'in için yeni bir bakış, buluşma noktası olur'' diye konuştu. 

Notre Dame Katedrali çökebilir!

Çıkan yangında bir bölümü yanan Notre Dame Katedrali'nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Sıcak hava nedeniyle tarihi yapı olumsuz etkilenerek çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Notre Dame aslına uygun restore edilecek!

Fransa Senatosu, yangında büyük zarar gören Notre Dame Katedrali'nin ‘orijinal haline sadık kalınarak’ restore edileceğini bildirdi. 

850 yıllık Notre Dame'ye havuzlu çatı önerisi!

Geçtiğimiz ay çıkan yangın sonrası önemli bir kısmı yanan ve tarihi kulesi çöken 850 yıllık Notre Dame Katedrali'e havuzlu çatı yapılması önerildi.

Bursa tarihi eserlerini tarama sistemiyle kayıt altına alıyor! 

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından sonra dünyanın gözü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki eserlere çevrildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi'de olası bir felakete karşı kentteki eserleri 4 yıldır lazer tarama cihazıyla modelliyor. 

Notre Dame Katedrali son durum Haberi

Notre Dame Katedrali son durum

Fransa'nın başkenti Paris’in sembolü olan Nötre Dame Katedrali’nin, çatısında çıkan yangın sonrası küle dönmesi üzerine, restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; mimarlar ilk kez restorasyon projesine ilişkin önerilerini sunarken, bunların arasında en çok ahşap çatının yerine sera yapılsın teklifi dikkat çekti. 

Fransa Başbakanı Edou-ard Philippe’in mimarlara “Çağımızın gerekliliklerine uygun şekilde restore edin” çağrısına karşılık, Paris merkezli mimarlık ofisi Stüdyo NAB iklim değişikliğine dikkat çeken bir proje hazırladı. 

Stüdyo, katedralin çatısının eski şeklini korumasını, ancak camdan yapılmasını ve içine sera kurulmasını tavsiye etti. Stüdyo NAB’ın önerisi sosyal medyada pek çok kez paylaşılarak büyük beğeni...