07 / 05 / 2024

9 soruda HerDem projesi!

9 soruda HerDem projesi!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki İstanbul Silivri'de kapılarını açıyor. HerDem, Etra Holding’in öncülüğünde, ABD’nin yaşlı yaşam uzmanı Avendelle ve Acıbadem Sağlık Grubu’nun çözüm ortaklıkları ile hayata geçiriliyor.



1-HerDem'de kimler yaşayabilecek?
Köyümüzde yaşam için asgari yaşının 55 olarak belirlenmiştir. Eğer gelecek için bir planlama yapıyor ve yaşınız henüz 55 değilse şimdiden satın alabilir, ardından ister HerDem yönetimine garantili olarak kiralayabilir, isterseniz kendiniz daha yüksek bir rakamla kiraya verebilirsiniz. 55 yaşından sonra da kendiniz konaklayabilir veya kiralamaya devam edebilirsiniz.

2-Evde acil bir durum yaşadığımda uzman sağlık personeline hemen ulaşabilecek miyim?
Kesinlikle evet. Köyün içinde bir sağlık merkezi mevcut olacak. Evlerin içerisinde de, salona, yatak odasına, banyoya, kısacası her yere, her an görevlilere kolayca ulaşılabilmesi için acil çağrı düğmeleri konulacak. Köyün kendine ait özel sağlık merkezinde 7/24 çalışan uzman tıp personeli, acil bir durumda evlere ulaşarak yardımcı olacak.

3-HerDem'de sunulan diğer hizmetler neler olacak?
HerDem kendi içinde yaşayabilen, güvenli ve konforlu bir yaşam köyü olacak. Marketinden kuaförüne, kişisel bakımdan eczane desteğine, kafeteryasından restoranına tüm hizmetler HerDem'de yer alacak.

4-HerDem'de yaşamak için ne yapmam gerekiyor?
HerDem’de yaşamak için ev veya konaklama paketi satın alabilirsiniz. Aldığınız evde isterseniz kendiniz oturabilecek, isterseniz kiralayabileceksiniz. Tanıtıma özel satın alma fiyatları 286 bin TL’den (KDV dahil, tapu, noter masrafları hariç) başlıyor ve şerefiyesine göre değişiyor. Evinizi isterseniz yönetime kiralayabileceksiniz. Satın almadan konaklamak isteyen köy sakinleri, yemek hariç, sağlık ve temizlik paketi dahil, aylık 4.500 TL + KDV (2018 fiyatları, her yıl TEFE - TÜFE artışlı) ücretle HerDem’in benzersiz imkanlarından yararlanabilecek, emekliliğin keyfini gönüllerince yaşayabilecekler.

5-Fiyat ve ödeme planı nasıl? Banka kredisi kullanılabiliyor mu?
1+1 daireler 60 metrekare olup 286 bin TL ile 340 bin TL arasında (KDV, mobilya dahil)
2+1 daireler 86 metrekare olup 380 bin TL ile 420 bin TL arasında (KDV ve mobilya dahil) değişiyor.

Ödeme alternatiflerimiz ise aşağıdaki gibidir:
1. %80 peşin ya da kredi, %20 testimde
2. %50 peşin ya da kredi, %5012 ay taksit (% 2,5 indirim ile)
3. %100 peşin (%7 iskonto ile)
4. Ayrıca toplu konak alımlarında özel indirimler yapılıyor.

Anlaşmalı bankalar üzerinden 120 aya kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

6-Aldığım evi yönetime nasıl kiralayabiliyorum?
Kira garantisi satın aldığınız evin fiyatına göre değişir. Aylık 1.500 -2.000 TL + KDV kira garantisi ve her yıl TEFE/TÜFE oranında artış en baştan garanti edilir. Kiranızdan herhangi bir aidat veya başka bir kesinti yapılmadan, rakam net olarak her ay tarafınıza ödenir. Dilerseniz yıllık, dilerseniz birkaç yıllık kira sözleşmesi imzalayabilirsiniz. Kira garantisi bu şekilde 20 yıla kadar uzatılabilir.

7-Kendi aile ve arkadaş çevremizle aynı konakta yer almak istersek ne yapmalıyız?
Özellikle mezunlar derneği / yakın arkadaş grupları tarafından bu tür talepler gelmektedir. Konaklarımız 10 veya 14 dairelidir ve bu tür satışlar için münferit satışa kapalı bloklar köyümüzde yer almaktadır. Özetle dilerseniz kendi dost ve arkadaş grubunuzla aynı konakta yaşama şansına sahip olabilecek, ayrıca bu tür konak (10/14 daireli) toplu satışlarına özel indirimlerden faydalanabileceksiniz.

8-Bugünden satın almanın avantajı nedir?
Köyün belirti bir kısmı satışa açık olup, diğer kısmı konaklama -kiralama olarak değerlendirilecektir.' Yukarıda bahsi geçen satış fiyatları 30 Nisan 2018 tarihine kadar geçerli, tanıtıma özel fiyatlardır ve her üç ayda bir gerek inşaat maliyetlerindeki artış gerekse tanıtıma özel iskontolarını kaldırılması sonucu güncellenecektir. Proje teslimine kadar minimum yüzde 30 fiyat artışı olması öngörülmektedir. Bugünden almakla hem fiyat artışlarından etkilenmemiş hem de daha çok ev alternatifini (Sosyal tesise yakınlık, kat ve yön tercihi gibi) değerlendirme imkanına kavuşmuş olacaksınız.

9-Yaşam ne zaman başlıyor?
Projenin Mart 2018’de ruhsatları alınmış ve inşaatlarına başlanmış olup, Önümüzdeki yıl (2019) sonuna tamamlanması hedeflenmiştir. 2018 Mayıs ayı içerisinde ilk konaklar tamamlanmaya başlayacak ve yapılacak davetlerle köy ziyaret edilebilecektir. Bugünden de şantiye ziyaretleri münferiden yapılabilir. 

 

Web: http://herdemsyk.com/
 


Geri Dön