19 / 04 / 2024

A-T Bank kârını yüzde 81.5 artırdı!

A-T Bank kârını yüzde 81.5 artırdı!

A&T Bank, 2014'ün üçüncü çeyreğinin sonunda toplam aktiflerini bir önceki yılsonuna göre yüzde 5.3 oranında artırarak 3.5 milyar TL düzeyine yükseltti. Bankanın net dönem kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81.5 oranında artırdı




A&T Bank, 2014'ün üçüncü çeyreğinin sonunda toplam aktiflerini bir önceki yılsonuna göre yüzde 5.3 oranında artırarak 3.5 milyar TL düzeyine yükseltti. Bankanın net dönem kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81.5 oranında artarak 33.2 milyon TL’den 60.3 milyon TL’ye yükseldi.


2014 yılının üçüncü çeyreğini değerlendiren A&T Bank Genel Müdürü Sadek K.S. Abu Hallala şöyle konuştu; 


"Sağlam finansal yapısı ile Türk bankacılık sektöründe özel bir konuma sahip olan A&T Bank, bilançosunu sürdürülebilir ve sağlıklı bir şekilde büyütmeye devam etmektedir. Bankamızın aktif büyüklüğü 2013 yılsonuna göre yüzde 5.3 oranında artarak 3.5 öilyar TL’ye yükselmiştir. 1.3 milyar TL tutarındaki toplam nakdi krediler ve 2.4 milyar TL tutarındaki toplam gayri nakdi kredilerle Türk ekonomisine ve müşterilerimize sağladığımız destek sürdürülmüştür. Diğer taraftan, izlenen ihtiyatlı kredi politikası ve etkin müşteri ilişkisi yönetimi sonucu aktif kalitesinin en önemli göstergelerinden biri olan takibe dönüşüm oranı yüzde 0.85 olarak gerçekleşmiştir. 


Sözkonusu dönemde özkaynaklarımız yüzde 12.9 oranında artarak 521.6 milyon TL düzeyine ulaşırken sermaye yeterlilik oranımız yüzde 13.5 olarak gerçekleşmiştir. 


A&T Bank, sürdürülebilir karlı büyüme hedefi paralelinde yılın ilk dokuz aylık döneminde net faiz gelirleri ile net ücret ve komisyon gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 35 oranlarında artırmıştır. Eylül 2013 döneminde 33.2 milyon TL düzeyinde olan vergi sonrası net kar ise yüzde 81.5 oranında bir artış ile 60.3 milyon TL düzeyine çıkmıştır. 2013 yılsonunda yüzde 12 olan özkaynak karlılığı Eylül 2014 itibarıyla yüzde 17.1’e yükselmiştir.  


Yılın ikinci yarısının hemen başında uygulamaya konan internet Bankacılığı ile alternatif dağıtım kanalları içerisindeki önemli bir eksiklik giderilmiş, yeni hizmet ve satış fırsatlarının yakalanması konusunda önemli bir adım atılmıştır." 


Sadek K.S. Abu Hallala, A&T Bank'ın sürdürülebilir karlı büyüme hedefi doğrultusunda MENA bölgesi dışında alternatif pazarlara açılmayı hedeflediklerini ve müşteri odaklı, yenilikçi ürün ve hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini ifade etti.


Dünya


Geri Dön