20 / 04 / 2024

AB, İsrail'den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

AB, İsrail'den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısı yaptı.



Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısı yaptı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Kudüs'ün güneyindeki Givat Hamatos'ta 800 konut inşa kararının uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi ve ihale sürecinin durdurulması talep edildi.

AB, İsrail den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

Yeni yerleşim inşaatlarının İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü baltaladığı belirtilen açıklamada, AB'nin İsrail'e yerleşim faaliyetlerini sonlandırması için defalarca çağrı yaptığı anımsatıldı.

Yapılan açıklamada, "AB, yerleşimlerin uluslararası hukuk açısından yasa dışı olduğu konusundaki katı duruşunu korumaktadır." değerlendirmesine yer verildi.

Orta Doğu barışı için kritik bir dönemden geçildiği ve bu tür faaliyetlerin İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki normalleşme sürecindeki olumlu gelişmelerine de ters etki yapacağı bildirilen açıklamada, "İsrail hükümetine yerleşimlerle ilgili kararını geri çevirmesi ve İsrail-Filistin müzakerelerinin yeniden başlaması için gerekli güven inşasında liderlik göstermesi için çağrıda bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ürdün, Batı Şeria'da illegal konut inşaatını onaylayan İsrail'e baskı uygulanmasını istedi!


Geri Dön