26 / 04 / 2024

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

AB

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 



Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, çelik üretimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altmaier, Berlin’de AB Ticaret Bakanları toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kimya gibi çelik üretiminin de AB’nin temel yetkinlikleri arasında olduğunu ve korunması gerektiğine dikkat çekti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dünya genelinde çelikte kapasite fazlası olduğu bu dönemde daha maliyetli olmasına rağmen Avrupa çelik sektörünü "yeşil üretime" (çevreye duyarlı üretim) geçişte desteklemekten vazgeçmeyeceklerine vurgu yapan Altmaier, “Avrupalı çelik işçilerinin hayal kırıklığına uğramasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Avrupalı çelik üreticiler uzun zamandır, Çin’in başını çektiği yurt dışı çelik üretiminin kendilerini rekabet edemez duruma getireceğinden endişeliyken, Avrupa Komisyonu, çevreye zararlı bir şekilde üretilen ithal çelik üzerinde bir vergi fikrini gündeme taşımıştı. 

Çelikte yurt dışından özellikle Çinli üreticilerden gelen rekabet sebebiyle AB'nin hem ticaret hem de sanayi politikası açısından tepki vermesi beklenirken, dünyada çelik üretim kapasitesi fazlasının olduğu mevcudiyetinde çelik sektörünün çevreye saygılı "yeşil" bir üretime geçmesinin daha pahalı olduğu belirtiliyor.

Ham çelik üretimi Temmuz ayında arttı!


Geri Dön