19 / 04 / 2024

ABB iştiraki Anket A.Ş.'den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

ABB iştiraki Anket A.Ş.'den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

AOÇ arazilerinin metrekaresi aylık 1.5 TL'den kiralanması ihalesini Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş. kazandı.



Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin metrekaresi aylık 1.5 TL'den kiralanması girişimine,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş izin vermedi. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Mansur Yavaş'ın talimatı ile Belediye'nin Anket AŞ firması bürokratları ihaleye katıldı. 74 bin metrekarelik arazi için tek teklif de başka katılımcı olmayınca 75 bin TL olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verildi. İhaleye giren ABB, otopark alanı ve rekreasyon alanı olarak kiraya verilme ihalesine 75 bin TL teklif verdi. İhale komisyonu teklife yönelik kararını daha sonra duyuracak. 

 ABB iştiraki Anket A.Ş. den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

YAPILAN SUÇTUR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "AOÇ ihalesine  Ankara Büyükşehir Belediyesinin , katılarak ihaleyi alması çok anlamlı. Kiralanan tüm alanların kentsel tarım alanı olarak kullanılması, otopark ve rekreasyon amaçlı uygulamalardan vazgeçilmesi ve geçici bile olsa yapılaşma süreçlerine girilmemesi gerekiyor. Atatürk'ün şartlı bağışla halkına emanet ettiği toprakların ihaleye çıkarılması kabul edilemez" diye konuştu.

ABB iştiraki Anket A.Ş. den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

Levent Gök'ten AOÇ arazisinin 74 dönümünün kiraya verilmesine tepki!


Geri Dön