29 / 03 / 2024

Çorum'da inşa edilmeyen kreş için 477 bin TL mi ödendi?

Çorum'da inşa edilmeyen kreş için 477 bin TL mi ödendi?

Çorum Belediyesi 2017'de bir caminin alt katına Gündüz Bakım evi (kreş) yaptırmak için 477 bin TL bedelli ihale açtı. İhaleyi kazanan firma, iddialara göre kreş inşaatına başlamadı.



Çorum Belediyesi, Buharaevleri Mahallesi'nde yer alan Hz. İbrahim Camisi'nin giriş katına 619 metrekarelik bir alana kreş inşa ettirmek için ihale açtı. Sözcü gazetesinden İsmail Akduman'ın haberine göre, maliyeti yaklaşık 552 bin TL olan ve 75 gün içerisinde teslim edilmek şartıyla açılan ihaleyi 477 bin TL ile en düşük teklifi veren M.Z isimli katılımcı kazandı. CHP Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, belediyenin ihaleyi alan kişiye parasını verdiğini fakat kreşin ortada olmadığını ileri sürdü.

“HALKIN PARASNIN BOŞ YERE HARCAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ”

İhalede bulunan adreste kreş olmadığını söyleyen Yılmaz, Çorum Belediyesi'nin nasıl zarara uğratıldığını herkesin bilmesi gerektiğini belirtti. Kreş olması gereken alanda Kuran kursu olduğunu dile getiren Yılmaz, “Çorum Belediyesi tarafından yapıldığı ileri sürülen kreş için 477 bin lira para ödenmiş ama kreş ortada yok. Bu kreşi bulup fotoğrafını çeken ilk 10 kişinin her birine 10 Cumhuriyet altını vereceğim” diye konuştu.


Geri Dön