26 / 04 / 2024

ABB'de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi kuruldu!

ABB'de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi kuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı toplantısında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile 5 şube müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı...



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı toplantısı gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisinin şubat ayındaki ilk toplantısı düzenlendi.

Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleşen toplantıda Yavaş, Büyükşehir Belediyesi ile 25 ilçe belediyesi arasında "Afet Koordinasyon İş Birliği Protokolü" imzalanmasına ilişkin önerge üzerinde yaptığı konuşmada, belediyeler arasında afet konusunda iş birliği yapılmasının önemini belirtti.

ABB de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi kuruldu!

Protokolün imzalanması halinde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin afetle mücadele süreçlerinde güç birliği yapacaklarına ifade eden Yavaş, "Sadece bir yere kar müdahalesi değil, afet olduğunda iş birliği yapmak ve afet anında en kısa mesafedeki ekip hangi belediyenin ise onu olay yerine göndermeyi hedefliyoruz. Geniş bir afet müdahale hazırlığımız var. Elazığ depremi daha iyi hazırlık yapmamız gerektiğini gösterdi." dedi.

Önergenin, Plan ve Bütçe ile Hukuk ve Tarifeler komisyonlarına gönderilmesine karar verildi.

Daha sonra toplantı gündeminde yer alan, belediye bünyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile 5 şube müdürlüğü kurulmasına yönelik madde oy birliği ile kabul edildi.

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

 

 


Geri Dön