25 / 04 / 2024

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...



Ankara Çukurambar’da TOKİ’den 88 milyon dolara satın aldığı 37 bin metrekarelik arsada yeni büyükelçilik binası inşa eden ABD, İstanbul İstinye’deki yerleşkesini de büyütmeye karar verdi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; kamuoyunda Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'nde bulunan 59 dönümlük arazisinde yeni yapılar yapılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne başvurdu.

İBB, mimari proje ve uygulamaları İstanbul 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayına sundu.

Gerekli izinlerin alınmasından sonra, mevcut yapıya ek bir bina inşa edileceği ve konsolosluk ana binasında bulunan bazı birimlerin yeni binaya taşınacağı ileri sürüldü. 

ABD, İstinye'deki araziyi 1997 yılında satın almış, 2000'de ise yeni konsolosluk binasının inşasına başlamıştı. 83 milyon dolar maliyetle 2003'te inşaatı biten yerleşkeye ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 2003 yılında taşınmıştı.


Geri Dön