19 / 04 / 2024

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer arazisi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer arazisi

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılanmış olduğu davada verilen 454 milyon dolarlık para cezası kararını temyize götürdü.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

ABD Başkanı eski Başkanı Donald Trump, hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta devam eden davanın duruşmasında ifade verdi.

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

THY'den ucuz bilet kampanyası! Uçuşlar 449 TL'den başlıyor!

Türk Hava Yolları yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çıkışlı/varışlı İstanbul ve Antalya uçuşlarına erken rezervasyon indirimi yapıldı.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu paranın çeyreğini bir arada görmedik bile! New Jersey merkezli Forbes dergisi, her sene dünyanın en varlıklı insanlarının listesini resmen paylaştı. İşte, 2023'te ismini listeye yazdıran dünyanın en varlıklı 10 insanı...

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Altını olanların aklı başından uçacak! Bunu duyan kalpten gidebilir! 

En önemli yatırım araçlarından biri olan altına talep artıyor. İddialar, dünya çapında birçok ülkenin altın toplamaya başlamasıyla gündeme geldi. Rusya ve Çin'in piyasadan gizlice altın toplayarak dengesiz fiyat hareketlerine neden olduğu bildiriliyor.

Fiyatını görenin aklı başından uçuyor! Tam 50 bin TL! İşte Huawei Mate Xs 2 2 Ekim 2022 fiyat listesi...

Özellikleri ile iddiasını koyan Huawei Mate Xs 2 tam 50 bin TL! Fiyatını görenin aklı başından uçuyor! Peki, Huawei Mate Xs 2 fiyatları ne kadar? İşte Huawei Mate Xs 2 2 Ekim 2022 fiyat listesi...

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer arazisi Haberi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer arazisi

Ankara Çukurambar’da TOKİ’den 88 milyon dolara satın aldığı 37 bin metrekarelik arsada yeni büyükelçilik binası inşa eden ABD, İstanbul İstinye’deki yerleşkesini de büyütmeye karar verdi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; kamuoyunda Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'nde bulunan 59 dönümlük arazisinde yeni yapılar yapılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne başvurdu.

İBB, mimari proje ve uygulamaları İstanbul 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayına sundu.

Gerekli izinlerin alınmasından sonra, mevcut yapıya ek bir bina inşa edileceği ve konsolosluk ana binasında bulunan bazı birimlerin yeni binaya taşınacağı ileri sürüldü. 

ABD, İstinye'deki araziyi 1997 yılında satın almış, 2000'de ise yeni konsolosluk binasının inşasına başlamıştı. 83 milyon dolar maliyetle 2003'te inşaatı biten yerleşkeye ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 2003 yılında...